изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:58 EEST
ВЪЛНУВАЩ КОНЦЕРТ ИЗНЕСЕ ГАЛИНА ВРАЧЕВА    
Култура

Домакини на събитието бяха общината и междуболничното партньорство "Шафхаузен-Добрич"



Известната по цял свят българска пианистка Галина Врачева вчера изнесе концерт в огледалната зала на драматичния театър "Йордан Йовков". Културната проява бе по линия на междуболничното партньорство "Шафхаузен-Добрич". Изпълнителният директор на добричката болница д-р Жанина Калинкова поздрави пианистката. Тя подчерта, че в края на миналата година Галина Врачева е изнесла в Швейцария благотворителен концерт, средствата от който са за детското отделение в Добрич. В програмата участва и камерният ни оркестър под диригентството на Димитър Караминков. Прозвучаха творби от Бетовен, Шопен, Бах и др.

Галина Врачева е завършила Държавната музикална академия "Панчо Владигеров" в две специалности - "Пиано" при проф. Лили Атанасова и "Композиция" при проф. Парашкев Хаджиев. Понастоящем живее в Цюрих. Г. Врачева е работила като гост-професор в консерваторията в Амстердам, лауреат е на много международни конкурси, участвала е в редица фестивали, член е на журито на престижни конкурси. Пианистката преподава в висшето музикално училище в Мюнхен и консерваторията "Чайковски" в Москва. Галина Врачева има турнета в Европа, Америка и Азия. Оригинален момент в програмата й е импровизацията по зададени теми. Сред върховите й постижения са дебютът в Лондон през 1999 г. с "Концерт № 33" от Рахманинов, рециталът, посветен на ООН в Ню Йорк през същата година, участието в "Бетовеновия фестивал" в Бон през 2000 г. и т.н. Канена е да води майсторски класове по импровизация в Германия, Франция, Италия, Швейцария, Русия и др.

 


Сходни връзки

ВЪЛНУВАЩ КОНЦЕРТ ИЗНЕСЕ ГАЛИНА ВРАЧЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди