изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:28 EEST
СМЯТАМЕ, ЧЕ В ПЛАНА ЗА РАЗВИТИЕ НА ДОБРИЧ 2020 ТРЯБВА ДА ИМА ГЛАВА "ТУРИЗЪМ"    
Новини

Това каза пред НДТ председателят на Съвета по туризъм Татяна РУСЕВА

ВИЗИТКА НА Т.РУСЕВА

Тя е млада и чаровна дама, управител на туристическа агенция "Рандеву". Завършила е маркетинг на туризма в Санкт-Петербург. Има научни публикации във Варненския технически университет и ВИНС - Варна. В момента пише дисертация на тема маркетинг на туризма и развитието му. В тази сфера на икономиката работи от 11 години, като първоначално е започнала в КК "Албена".



- Г-жо Русева, веднъж бе правен опит да бъде регистриран Съвет по туризъм в Добрич. Разкажете за читателите на НДТ кога бе регистриран и кои са членовете на Управителния съвет? Колко са членовете на Съвета?

- Вярно е, че се събрахме още миналата година, но не успяхме тогава да се регистрираме. Впоследствие се събрахме и уточнихме отново много неща. В крайна сметка се регистрирахме на 22 юли тази година. В момента сме подали документи в Министерство на икономиката, за да бъдем регистрирани и там и да ни има в сайта на министерството. Членовете на Управителният съвет са - аз съм председател, зам.-председател е Веселин Сидеров, секретар Димитричка Петкова и членове Димитър Димитров, Петър Петров и Румен Лечев. В момента членовете са 35 души.

- Какви са целите и задачите, които сте си поставили?

- Основната ни идея е да издадем един справочник - пътеводител,в който да влязат както забележителностите на града, така и места за хранене, хотели, нощни заведения. Държа да отбележа още, че ние участвахме в издаването на картата на града, както и в издаването на рекламната брошура на града, която бе издадена малко преди Деня на Добрич. Проведохме среща с кмета Детелина Николова, като темата бе нашата съвместна работа. Основната ни цел е да защитаваме интересите на членовете на Съвета, да информираме нашите членове за бизнессрещи, борси. Например на 26 май е била приета Наредба за вдигане на туристическата такса от 0.50 лв. на 1.00 лв., но никой от колегите, които работят в хотелиерството не знаеше, докато общината не започна да си събира таксата.

- Какви предложения отправихте по време на срещата си с кмета?

- Това, което обсъдихме още бе плана за развитие на Добрич 2020. Там например няма глава "Туризъм". Ние смятаме, че трябва да има отделна глава. В нашия град има училища, които подготвят кадри, Албена е много близо и има работни места.

Разговаря Виржиния ГЕОРГИЕВА

 


Сходни връзки

СМЯТАМЕ, ЧЕ В ПЛАНА ЗА РАЗВИТИЕ НА ДОБРИЧ 2020 ТРЯБВА ДА ИМА ГЛАВА "ТУРИЗЪМ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди