изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:52 EEST
Между 4 и 8 октомври в Балчик, Шабла и Ново село ще се проведе учение "Съвместни усилия 2004"    
НовиниСофия. Министерство на отбраната (МО) и Министерство на вътрешните работи ( МВР) ще проведат между четвърти и осми октомври на територията на Балчик, Шабла и учебния полигон в Ново село учения “Съвместни усилия 2004”, предаде репортер на “Фокус”.

В учението ще се включат също и представители на Държавната агенция за бежанците и Държавната агенция “Гражданска защита”, а темата на учението е “Подготовка и провеждане на съвместни операции от войски и сили на Министерство на отбраната, Министерство на вътрешните работи и други държавни органи по участие в ембаргова операция и защита на територията на страната от терористични действия”. Провежданите операции по време на учението ще имат командна щабна част и реални тактически действия на войски и сили. В ръководството на учението ще се включат и представители на Генералния щаб на българската армия (ГЩ на БА) в лицето на вицеадмирал Петър Петров-първи заместник-началник на Генералния щаб на Българската армия, и главният секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов. В “Съвместни усилия 2004” ще участват 3697 души личен състав, 117 единици бронетанкова техника, 525 транспортни товарни и специални автомобили, 15 самолета, седем вертолета, както и 13 кораба и катера.
Генерал Кольо Колев ще е командващ на съвместното оперативно командване, като се очаква той да продължи да води това командване и след 15 октомври, когато се очаква да стане ясен съставът на съвместното оперативно командване със заповед на министъра на отбраната. Ген. Колев заяви, че очаква това учение да му послужи като подготовка за бъдещата му работа като командващ. На четвърти и пети октомври ще се проведат чисто теоретичните занятия, а практическите са определени за шести и седми октомври.

 


Сходни връзки

Между 4 и 8 октомври в Балчик, Шабла и Ново село ще се проведе учение "Съвместни усилия 2004" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди