изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:39 EEST
Листите на БСП пълни до 3-то място    
ПолитикаВсички листи на БСП за предстоящите парламентарни избори вече са пълни поне до трето място, в някои региони - изцяло, научи "Монитор" от източници в партийната централа.


Списъците на бъдещите депутати съществуват под формата на таблици,в тях има водач (обикновено - от централното ръководство), второ и трето място съответно за местен кадър и представител на гражданската квота. "Не съм запознат с това. Аз лично не знам дали са редени листите, според мен първо трябва да приключат събранията по градове, тогава да се говори за това", заяви пред вестника говорителят на БСП Ангел Найденов.
Вече е ясно, че лидерът на БСП Сергей Станишев се кани да оглави листата в град Бургас. Освен него в тази листа ще са Любомир Пантелеев и вероятно кметът на града - безпартийният Йоан Костадинов. Местният лидер Стойко Танков е изтикан чак на 7 място. Станишев вероятно ще се откаже от участие в досегашния си район - Русе.
Зам.-председателят на БСП Румен Петков се кани да води две листи - и плевенската, и пловдивската. Румен Овчаров отново ще е водач на една от трите софийски листи. Третият зам. - председател на БСП Георги Пирински се кани да оглави по традиция пазарджишката листа. Листите се редят с решаващия глас на зам.-председателя на БСП Румен Петков, тъй като той е и шеф на предизборния щаб на червените.
Според източниците на "Монитор" вече има изработен и своеобразен "черен списък" на досегашни водачи на листи, които да бъдат отстранени за следващия вот. Това са Михаил Миков във Видин, Татяна Дончева в Габрово, Бойко Великов във Велико Търново, Любен Корнезов в Ямбол, Георги Божинов във Враца, Васил Калинов в Монтана.
Избираеми места се търсят на Ивелин Николов, Илияна Йотова, Анета Груйчева, Кристиян Вигенин, Кирил Желев, Валентина Богданова.
Друг проблем е, че някои от градовете изразяват открито недоволството си от централизираното "налагане" на имена и това води до конфликти в структурите. Подобни примери са градове като Бургас, Враца, Русе, Кюстендил, където депутатът Иво Атанасов и местният лидер Кирил Алексов са на нож от месеци наред, Перник, където на местния вот партийната организация се разцепи. Проблеми има във Варна, където човекът на Александър Лилов - Апостол Димитров, се е изправил срещу Петър Димитров и в Благоевград.
Във всички тези градове червени анализатори очакват бунтове, които застрашават местния вот.

http://www.zone168.com/

 


Сходни връзки

Листите на БСП пълни до 3-то място | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди