изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:24 EEST
Помощ за 9 118 евро дариха германци    
Новини   В. Балчик: Хуманитарна помощ на обща стойност 9 118 евро получи община Балчик от Германия, с посредничеството на Агенцията за чуждестранна помощ.

 Дарението е под формата на дрехи, обувки, мебели, домашна посуда, помощни средства за инвалиди, ученически маси и столове, гимнастически уреди и други.

Предстои до края на седмицата да бъде направено разпределението на помощта, а от следващата да започне раздаването й на социално слаби граждани.

По предложение на общинските съветници ще се инициира среща с Дирекция “Социално подпомагане” - Балчик, на която да се обсъди отпускането на социалните помощи. Очаква се напливът от молби в общинския съвет рязко да се увеличи след 1 октомври, когато личните лекари ще спрат да обслужват безплатно неосигурените граждани.

Отпускането на еднократни помощи за граждани вече става след предварително направено становище на кмета или кметския наместник на съответното населено място и от общински специалисти. След одобрително становище от тяхна страна, молбите се разглеждат от Постоянната комисия по туризъм и социални дейности към местния парламент. На последното заседание 3000 лв. бяха отпуснати като еднократни финансови помощи на около 20 граждани, необходими предимно за лечение.

http://news.balchik.info/

 


Сходни връзки

Помощ за 9 118 евро дариха германци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди