изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:11 EEST
ДО ЕДНА ГОДИНА ЗАТВОР МОЖЕ ДА ПОЛУЧИ ЦВЕТА БЛИЗНАКОВА    
Новини

Детето й бе намерено мъртво в корито под леглото. Майката не е полагала почти никакви грижи за момченцето



Прокуратурата е внесла в съда обвинителния акт срещу 43-годишната Цвета Любенова Близнакова. Тя може да бъде осъдена на до една година лишаване от свобода или поправителен труд за това, че не е полагала грижи за детето си, вследствие на което малчуганът се е разболял и починал.

През 2002 г. Цвета се настанява да живее под наем в таванско помещение по ул. "Хан Крум" в Добрич. От първия си брак жената има две деца, но е била лишена от родителски права и осъдена на глоба от 1000 лева за това, че не полага достатъчно грижи за тях. През 2001 г. Цвета родила и друго дете - Ивелин, което живеело с нея. Майката работела като сервитьорка по 12 часа на ден - от 10 сутринта до 10 вечерта. В това време детето е оставало само в таванската стая, почти непрекъснато е плачело, а през зимата помещението не се е отоплявало. Цвета почти не полагала грижи за момченцето, не го е къпела, оставала го с мръсни дрехи и гладно. Шишетата за храна дори били мухлясали. Често съседи намирали детето полуголо.

На 19 ноември 2002 г. собственичката на таванската стая влязла, за да почисти. Под леглото намерила корито с дрехи и решила да ги измъкне, за да ги изпере. Вътре обаче открила тялото на малкия Ивелин. Смъртта му е настъпила вследствие на гнойна бронхопневмония, довела до остра сърдечна и дихателна недостатъчност.

 


Сходни връзки

ДО ЕДНА ГОДИНА ЗАТВОР МОЖЕ ДА ПОЛУЧИ ЦВЕТА БЛИЗНАКОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди