изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:38 EEST
В Ирак почина Тарик Азис    
По светаБагдад. В Ирак почина Тарик Азис – вицепремиер и министър на външните работи на Ирак по време на режима на Саддам Хюсеин, който бе заловен, предаде РИА Новости.


Името на Тарик Азис фигурираше под номер 43 в американския списък на 55-те най-издирвани иракски лидери. Той беше сред най-приближените сътрудници на бившия иракски президент и беше издирван от САЩ за военни престъпления срещу Кувейт, Иран и иракския народ. Агенция "Ирак форолнюс" съобщава, че в последно време Тарик Азис е страдал от сериозни заболявания.
ФОКУС

Един от синовете на Тарик Азис опроверга информацията за неговата смърт

 9 октомври 2004 | 15:46 | Агенция "Фокус"

Багдад. Един от синовете на Тарик Азис опроверга информацията за неговата смърт, предаде АФП.
“Не можем да потвърдим информацията за смъртта на Тарик Азис”, заявиха и представители на Международния комитет на Червения кръст. Припомняме, че американската армия в Ирак също отрече информацията.
“Тарик Азис е жив и продължава да е в затвора”, съобщи за АФП говорителят Бари Джонсън по повод разпространената по-рано днес информация от арабската телевизия “Ал Арабия”, че Тарик Азис е починал в затвора.
Името на Тарик Азис – бивш иракски вицепремиер - фигурира в списъка с имената на 55-те най-издирвани иракски лидери. Той беше сред най-приближените на бившия иракски президент Саддам Хюсеин. САЩ го издирваха за военни престъпления срещу Кувейт, Иран и иракския народ.
68-годишният Тарик Азис се предаде на американските сили в Ирак през април 2003 г.

 


Сходни връзки

В Ирак почина Тарик Азис | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди