изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:47 EEST
Говорителят на МС съобщи: Симеон се среща с тайни хора на неназован лайнер    
Новини

   Премиерът Симеон Сакскобургготски е във Варна, за да се срещне с влиятелни лица на борда на презокеански лайнер, акостирал на българското пристанище. Това съобщи в сряда говорителят на правителството Димитър Цонев, отказвайки да уточни с кои хора ще разговаря министър-председателят, защото срещите били лични.



Публичност на тези срещи ще бъде дадена само ако министър-председателят прецени, заяви Цонев, след като обяви провеждането им.

В същото време говорителят не изключи вероятността от личните срещи на премиера Сакскобургготски на борда на презокеанския лайнер да има резултати с обществена значимост. Те щели да бъдат разгласени по-късно.

Малко по-късно варненският кореспондент на БНР съобщи, че акостиралият на пристанището презокеански лайнер е с 250 пътници, пристигнал е днес от Истанбул, а утре ще отплава за Констанца. Симеон се е качил на кораба заедно със съпругата си Маргарита.

На слизане от лайнера премиерът е съобщил, че е дошъл на частна среща със своя съученик шейх Хасан Шакир от Саудитска Арабия, който е съсобственик на кораба.

По повод явния график на министър-председателя за следващите дни, правителственият говорител обяви, че за България предстои силна европейска седмица. В петък Симеон Сакскобургготски ще обядва с посланиците на страните членки на ЕС у нас. В понеделник премиерът ще направи еднодневно работно посещение в Брюксел, където ще разговаря с новия председател на Европейската комисия Жозе Мануел Барозо, което е първата подобна среща между двамата. Акцент в разговора ще е предстоящата среща на върха на ЕС в края на годината, от която България очаква да получи конкретна дата за подписване на договора за присъединяване към съюза. На 22 октомври, по покана на Сакскобургготски в България ще дойде Романо Проди, чийто 5-годишен мандат начело на Еврокомисията изтича в края на този месец.

На 19 октомври, на двудневно официално посещение у нас ще пристигне руският премиер Михаил Фрадков. По време на визитата ще бъдат набелязани конкретни мерки за задълбочаване на търговско-икономическите отношения, коментира Димитър Цонев.

Правителственият говорител припомни ангажимента на Москва до края на тази година да изплати в брой дълга си към България. До този момент не е имало погасяване, но ако срокът не бъде спазен, ще се договорят нови срокове, коментира Цонев.

http://mediapool.bg/

 


Сходни връзки

Говорителят на МС съобщи: Симеон се среща с тайни хора на неназован лайнер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди