изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:13 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурност

Бюлетин на МВР от 14 октомври 2004 г.



София. Регистрираният за различни престъпления Николай Д./23 г./ нанесъл побой на столичанка на бул.”Сливница”,отмъкнал й златни обеци и избягал. На грабителя, заловен от служители на Трето РПУ, е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция”. Двама измамници са разкрити и заловени от служители на Шесто и Девето РПУ след поредните им „сделки” с лековерни граждани. Регистрираният от полицията Николай Д./40 г./, осъждан, прибрал  1400 долара от столичанин пред обменно бюро в ж.к. „Красно село” с обещанието за „по-изгоден” курс и изчезнал с валутата. На измамника е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция”.”Колегата” му Александър Б./25 г./, познат на полицията измамил с 400 лева друг столичанин м ж.к. „Люлин”, като му „гарантирал” спешна доставка на климатик. На втория измамник  е взета мярка „задържане под стража”. Криминалисти  от Девето РПУ  изясняват и други негови подобни „доставки” в района.
След получен сигнал в Девето РПУ от обменно бюро в магазин „Метро-2” за засечена фалшива валута, служители на „Икономическа полиция”  са установили, че сръбският гражданин Славиша А./39г./ от Пирот, се опитал да пробута фалшива банкнота от 50 евро. Сърбинът е задържан и предаден на следствените органи за образуване на предварително производство.
През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани две взломни кражби от магазин за оптика  на бул.”Хр.Ботев” и от жилище в ж.к.”Люлин”, откъдето са изнесени  апаратура, очила и рамки, компютър, златни накити и др, а също грабежи на столичани и на английски гражданин в различни райони
Враца. Местен жител /55 г./ съобщил вчера сутринта в регионалната дирекция в града, че предната вечер е прострелял с въздушна пушка 40-годишен, непознат за него, мъж. Лазар И.  живеел във вилата си в местността ”Извора” в землището на с.Главаци. По думите му, около 19 часа на 12 октомври той бил посетен от Юлиян Х. от Габрово, дошъл при него с предложение съвместно да отглеждат кози. Постепенно у домакина се породило съмнение за намеренията на неканения гост – споделил с полицаите стрелецът своето виждане за причината да се стигне до драмата. Не успял да преодолее страха, около 22.45 часа той прострелял смъртоносно „госта” си с въздушна пушка /22-ри калибър, китайско производство/, пригодена за стрелба с боеприпаси. От извършения на място оглед е установено, че простреляният е криминално проявен, обявен за национално издирване  за влязла в сила присъда  “лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, за извършено престъпление по чл.195 от НК на територията на РДВР-Габрово. От  мястото на произшествието са иззети пушката и 3 гилзи - кал. 22.По случая в Окръжната следствена служба е образувано следствено дело.
 Бургас. За ден криминалисти от РДВР разкриха убийството на 23-годишен младеж от Бургас. Вчера служители от сектор “Криминална полиция” при регионалната дирекция съвместно с колегите им от Второ РПУ са установили и задържали извършителя на  убийството -  23 годишния. Милен М. от същия град, посегнал на живота на Димитър А. на 12 октомври около 19.20 ч. в района на ул. “Вардар”  и училище “Отец Паисий”. Задържаният е бил освободен от Бургаския затвор преди малко повече от месец- на 30 септември т.г. Вероятна причина за убийството е опит за грабеж.  Милен М. е приведен в ареста на ОСлС Бургас. Работата по изясняване на случая продължава.
 26-годишен мъж е починал след прострелване при семейна драма вчера късно вечерта  Около 22.55 ч. снощи в Първо РПУ Бургас е получен сигнал за възникнал семеен скандал на ул. “Цар Самуил” в Бургас. По данни до момента е установено е, че 26-годишният  Тодор К.се е прибрал в нетрезво състояние и нанесъл побой на родителите си. След като Тодор извадил и нож, в свадата се намесил по-малкия му брат му Александър /17 г./. той изтръгнал  ножа от ръцете на побойника и го намушкал в гърба. От нараняването Тодор К. починал на място. Александър. е задържан в Първо РПУ Бургас. Работата по случая продължава съвместно с ОСлС Бургас. 
Благоевград. Над 77 кг сух канабис са открити в къща в с. Скрът. Успешната акция за противодействието на разпространението на наркотици  е проведена вчера от служители на РПУ – Петрич. Полицаите извършили проверка в дома на Илия С. / 62 г./ от петричкото село и в помещения на втория етаж и на тавана открили съцветия и суха маса канабис с общо тегло 77 кг. От дома на Валери А. /на 41 г./ от същото село пък са иззети откритите там 1,450 кг. суха маса от същото  наркосъдържащо растение. По случаите са образувани следствени дела.
 Пловдив. 28-годишен пловдивчанин е заловен вчера да управлява  мотопед след употреба на алкохол.Около 3.30 часа автопатрул на Шесто РПУ заловил на кръстовището на бул.”Цариградско шосе” и бул.”Освобождение” в Пловдив Данаил М., който управлявал мотопед без регистрационни табели и с алкохол в кръвта 2.64 промила. Срещу Данаил М. е образувано бързо полицейско производство. Той е задържан за 24 часа в районното управление.
НСГП. На 13 октомври, около 15.45 часа, при проверка на ГКПП Гюешево, служители на “Гранична полиция” са задържали влизащия в страната гражданин на Сърбия и Черна гора Koлгеци X., на 36 г., издирван от “Интерпол”, за убийство, кражби и грабежи. Допълнително е установено, че той е бил задържан през месец май т.г. от полицейските служби в Словения, но е успял да избяга. Работата по случая продължава.
 ДНСП. Полицията издирва Соня Николаева Бенева, на 18 години от гр. Аксаково, Варненска област. Момичето е обявено за издирване на 17 юни т.г. и към момента е в неизвестност след като е напуснало дома си. Соня е със среден ръст, нормално телосложение, дълга права, кестенява на цвят коса, с продълговато  лице и кафяви очи.  В деня на напускането на дома си е  била облечена в дънково облекло-бяла пола и зелена туника, с черен потник. Била е обута с оранжеви чехли. ДНСП се обръща към гражданите, които могат да дадат информация за търсената девойка, да позвънят на тел. 166 или да съобщят в най-близкото поделение на МВР.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди