изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:41 EEST
* 16 ОКТОМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА С ГЛАДА    
Новини

ХРАНИТЕЛНИ ПАКЕТИ НА БЕДНИ ДЕЦА ЩЕ РАЗДАДАТ МЛАДИ ЧЕРВЕНОКРЪСЦИ

Представители на Българския Младежки Червен кръст в Добрич ще се включат в отбелязването на Международния ден на борба с глада, съобщи за НДТ специалистът в ОС на БЧК Ивелина Петрова.



Младeжите ще посетят ОУ "Стефан Караджа", където ще раздадат хранителни пакети на деца в неравностойно социално положение. Пакетите съдържат кроасани, бисквити, шоколади и други сладкарски изделия. Децата ще бъдат определени от педагогическия съветник на училището. След това младежите от БЧК ще посетят Детския център за социална интеграция, където ще раздадат закуски на възпитаниците му. Средствата за закупуването на храните са осигурени от Регионалната делегация на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец.

"Можем да спрем това" е мотото на кампанията, която се провежда в национален мащаб във връзка с Международния ден за борба с глада, обясни И. Петрова. Денят е обявен за такъв от Организацията по прехраната и земеделието на ООН и се отбелязва за първи път през 1947 г. в Квебек, Канада. В България този ден се чества за трета поредна година.

 


Сходни връзки

* 16 ОКТОМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА С ГЛАДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди