изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:58 EEST
"ВСИЧКО, КОЕТО СЕ НАСОЧИ КЪМ МЕН, Е БЕЗКРАЙНО ОБИДНО"    
Образование

    Пред НДТ директорката на ОУ "Христо Смирненски" в Добрич Иванка Димова. Разговаряхме с нея по повод създалия се съвсем наскоро конфликт. Той тръгна от факта, че на сградата на учебното заведение бе разлепен график, по който учениците от третата смяна трябваше да учат до 20.55 ч.



- Г-жо Димова, по какъв график учат в момента възпитаниците на ОУ "Христо Смирненски"?

- В момента учениците се обучават на две смени с нормална продължителност на занятията. Децата учат в корпуса, в който се извършват ремонтни работи. Защото по наше настояване, след като се стигна до конфликта, фирмата-изпълнител внесе писмено уверение и до началника на Инспектората, и до общината, че по време на ремонтните работи няма да бъдат нарушавани условията за провеждане на учебни занятия. Към момента се ремонтира покривът на този корпус и се правят мазилки и изолация по северната фасада.

- Докога ще продължат ремонтните дейности?

- В договора и в заявлението на училищното настоятелство е отразен срок до 31 март. Аз не мога да упражня контрол върху това, дали ще свърши по-рано. Все пак нещата се контролират и от Социално-инвестиционния фонд.

- Разкажете повече за самия проект.

- През май аз научих за програмите на Министерството на труда и социалната политика. Откликнахме заедно с училищното настоятелство, идеята бе наистина много добра. Изказвам благодарност към всички родители, които са съпричастни и показаха готовност да отговорят на условията. А те са за финансово участие в размер на 20 процента. Получихме съдействие и от община Добрич и бе извършен оглед, какво е необходимо да се направи - покрив, мазилки, реконструкции, подове, тавани. Това касаеше намесата и работата на специалисти. През август бе изпратено официално писмо, в което ни известяват, че проектът е одобрен. Тръжните книжа се продаваха тук, имаше много голям интерес от фирмите и то не само от Добрич. Фирмата-изпълнител е добричка . На търга, който бе явен, имаше представител на СИФ. А сега на всеки 25 процента от свършената работа комисия ще идва на място, за да направи оглед.

- Разбрахме, че родители на ученици от училището са направили подписка във Ваша подкрепа?

- Да, в нея фигурират имената на 375 души. Копие от подписката е изпратено до директора на дирекция "Образование" Нейчо Нейчев и до зам.-кмета Ваня Балчева. Получих подкрепа и със заявление на училищното настоятелство от 1 октомври. Искам да отбележа, че всичко, което се насочи към мен, е безкрайно обидно. Аз толкова се радвам, че училище "Христо Смирненски" ще има обновени помещения.

- В Добрич в момента се носи слух, че училището ще бъде закрито, за да бъде изграден паркинг на негово място? Как ще коментирате това?

- Чувала съм за подобно предложение на общински съветник, който намира мястото подходящо за голям автопаркинг. Не знам по какъв повод го е изразил. Но преди пет години, когато аз започнах в училището, тук имаше 455 ученици, а сега те са 648 заедно с децата от подготвителната група. Това говори красноречиво за това какво бъдеще има учебното заведение. И че към него има интерес, още повече след като си струва да бъдат инвестирани толкова средства по такъв един проект.

Бел.ред: Днес от 18 ч. в училището ще се проведе открито извънредно заседание на педагогическия съвет. На него ще бъде поканен и началникът на Инспектората по образование - Рина Иванова, каза Ив. Димова.

 


Сходни връзки

"ВСИЧКО, КОЕТО СЕ НАСОЧИ КЪМ МЕН, Е БЕЗКРАЙНО ОБИДНО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди