изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:35 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 16 ОКТОМВРИ - ПЕТИМА УБИТИ ПРИ КАТАСТРОФИ    
Ред и сигурност

Вчера бяха убити пет души при тежки автомобилни катастрофи



Благоевград. Служители на РПУ – Петрич разкриха и задържаха за броени часове извършителите  на грабеж. Днес в землището на село Кърналово, общ . Петрич, се провежда традиционният събор “ Малилак”. В ранните часове на неделния ден в районното управление е получен сигнал  от 45-годишен мъж от Сандански, че докато спял,  бил нападнат около 5 часа от група неизвестни лица и бил повален на земята край микробуса, с който търгувал на събора. След като разбили синджира, обхващал задната врата на микробуса, нападателите откраднали маратонки и обувки на обща стойност около 270  лева, качили са лек автомобил и отпътували в неизвестна посока. Предприетите от служителите незабавни оперативно - издирвателни действия бързо дали резултат : автомобилът “ Жигули”, с който са били нападателите, е засечен по –късно от дежурна смяна по охраната на събора. Крадените вещи са открити в дома на  Красимир Д./ на 28 г./ в петричкия квартал 182. Полицейските служители са установили и нападателите - Димитър М. /21/, Янаки А./23/, Васко В. /20/, Юлиян С./27/,  Здравко А./22/ и Кирил Д. /26/, всичките от Петрич. Лицата, съпричастни към деянието, са задържани  с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е полицейско дознание. Работата по случая продължава.
Сигнал за поставено самоделно взривно устройство е приет в РПУ – Благоевград, снощи в 22.31 часа. Младежки глас е съобщил, че в дискотека  “Екстрийм” в града има бомба. При направената на място проверка съмнителни вещи и пакети не са открити. След подписан от управителя на заведението протокол, работата е продължила. Служители на РПУ продължават издирването на автора на обаждането.
София. Полицаи от столичното Второ РПУ спират за проверка младеж със съмнително поведение в жк.”Толстой,” в близост до 54 СОУ. Оказва се, че младежът няма документи за самоличност. От допълнителна проверка  става ясно, че това е Никола Т./18/г. известен на полицията. При последвалия обиск у него криминалистите изземват найлоново пликче със зелена тревиста маса, реагираща на коноп, с тегло 3,01 грама.  Никола Т., заедно с материалите по случая са предадени на следствените органи.
С полицейска мярка за 24 часа в Девето РПУ е задържан Андрей Л./26/, наркоман, известен на полицията. Столичанин подава молба в районното управление, че неизвестен извършител чрез счупване патрона на секретна брава на входна метална врата и взломяване на допълнителна касова брава е проникнал в ателието му и извършил кражба на винтовер „Метало”, зеге”Фестол” и перфоратор „Спарки”. От проведените оперативно-издирвателни действия, криминалистите установили, че извършител е Андрей П. от София. Материалите са предадени на следствените органи.
ДНСП. През изминалото денонощие на територията на страната са станали 20 тежки пътно-транспортни произшествия. Петима са загинали, а 19 души са ранени, сочи статистиката на КАТ-„ Пътна полиция”.
Пловдив. Шофьор загина при катастрофа, станала вчера край Пловдив. Около 19.30 часа на източно-обходния път – 21 км в посока север-юг, лек автомобил “Рено Клио”, управляван от 29-годишен мъж от Пловдив, излязъл извън пътното платно, преминал през паркинга на близката бензиностанция и ресторант “Даяна” и се ударил последователно в  два паркирани товарни автомобила марка  “Мерцедес”. По първоначални данни причината за пътния инцидент са управление на лекия автомобил  с несъобразена с мокрия път  скорост и употреба на алкохол от страна на водача на реното.
Велосипедист почина място, след като бе блъснат от лек автомобил вчера  на пътя Асеновград – село Боянци. Около 12 часа на километър преди селото  автомобил “Фолксваген Транспортер”, управляван от 27-годишен мъж от Асеновград, ударил 79-годишния колоездач. По първоначални данни причината за случилото се е несъобразена скорост на автомобила при преминаване покрай спрелия до банкета велосипедист.
Пешеходец почина  на място, след като бе блъснат от лек автомобил вчера  на пътя Първомай – кв. Дебър. Около 19.30 часа лек автомобил “Фиат Уно”, управляван от 26-годишен мъж от село Градина ударил 49-годишен мъж от Първомай, който пресичал пътното платно. По първоначални данни причините за инцидента са несъобразена с мокрия път скорост и употреба на алкохол. Алкомерът е показал 0.78 промила алкохол в кръвта на водача.
Русе. 53-годишен пешеходец от гр.Бяла е починал, след като е бил блъснат от лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от 28-годишен на пътя Русе-Велико Търново. Причините за инцидента са в процес на изясняване.
Търговище. Пешеходец е починал на място, след като е бил блъснат от неизвестен автомобил. Снощи, около 19.30 часа на околовръстен път на гр. Омуртаг до колбасарница „Стезис” неизвестен автомобил е блъснал движещият се в дясното платно по посока гр.Котел 54-годишен мъж. Автомобилът е напуснал произшествието. Образувано е следствено дело. Работата по случая продължава.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 16 ОКТОМВРИ - ПЕТИМА УБИТИ ПРИ КАТАСТРОФИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди