изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:54 EEST
Вeчното дерби завърши наравно    
СпортЦСКА и Левски направиха 2:2 на ст. "Васил Левски". В драматичният двубой, игран пред погледа на националния селекционер Христо Стоичков и още 13 500 зрители, футболистите на двата отбора удариха по една греда, а "сините" завършиха срещата с 10 души, след изгонването на Елин Топузаков в 77-ата минута

 

Двата тима завършиха наравно в дербито на деветия кръг на първенството в "А" група, като с този резултат запазиха разликата помежду си. "Червените" са лидери в класирането с актив от 25 точки, а "сините" са втори на 2 зад тях.

ЦСКА откри резултата в 9-ата минута с ефектен гол на Стойко Сакалиев. Бургазлията се възползва от нелепа грешка на Живко Миланов и Георги Марков, а също така и от неразчетена намеса на вратаря Димитър Иванков и с удар от 22 метра прати топката в мрежата.

Сакалиев отново беше в центъра на събитията пред "синята" врата само три минути по-късно, след като перфектно преодоля Марков и пусна меко на Тодоров, чийто удар обаче срещна страничната греда.

При добавката Ричард Еромоигбе подложи крак на удара на Христо Янев. Само минута по-късно Левски имаше възможност да възстанови равенството, но страничната ножица на Емил Ангелов не намери целта.

"Армейската" отбрана също показа, че не е в перфектна кондиция в 25-ата минута, когато Телкийски центрира от дясно към първата греда, Чиликов улучи дирека с глава, а при мелето Гай не се ориентира както трябва, но все пак Зафиров ликвидира пропуска му.

Главният съдия Антон Генов отсъди дузпа за домакините в допълнителното време на първата част, когато Елин Топузаков влезе много остро в краката на Йордан Тодоров. На телевизионните камери се видя как Топузаков избива топката, но в същото време подсича Йордан Тодоров в опорния му крак. При изпълнението Христо Янев не остави никакъв шанс за националния вратар Димитър Иванков с точен удар в долния десен ъгъл.

След почивката Левски изравни резултата само в рамките на 7 минути с попаденията на Димитър Телкийски и Даниел Боримиров. Най-напред Телкийски се възползва от неориентираната игра на Ибрахима Гай и Роберт Цаха и намали. Цаха се подхлъзна, а Гай се опита да отиграе топката и падна върху чешкия защитник. Кълбото попадна в Телкийски, който технично отбеляза.

Даниел Боримиров вкара с плътен удар по земята за 2:2 след като Чиликов продължи центриране от ляво, Телкийски се пребори за топката и едва-едва я търколи към ветерана, който възстанови равенството с удар по диагонала.След изравняването и двата отбора намалиха оборотите на играта и разчитаха предимно на грешките на съперника и на усилията на нападателите си.

12 минути преди края на мача главният съдия Антон Генов, който остави добри впечатления, показа втори жълт картон на защитника на "сините" Елин Топузаков. Повод за санкцията беше влизане в гръб на Топузаков в краката на резервата Амиран Муджири.

До края на срещата двата тима имаха възможности от свободни удари, но Христо Янев (ЦСКА) и Димитър Телкийски (Левски) не успяха да създадат опасности. Шест минути преди края на срещата Велизар Димитров се оказа в близост до вратата на Левски, но намиращ се под ъгъл, не успя да нанесе какъвто и да е удар и след вяло ритане изпарти топката в аут.

Състави:

ЦСКА: Ивайло Иванов, Радослав Забавник, Тодор Янчев, Адалберт Зафиров, Христо Янев, Велизар Димитров, Роберт Цаха (57-Амиран Муджири), Стойко Сакалиев (77-Костадин Хазуров), Емил Гъргоров, Ибрахима Гай (60-Йордан Върбанов), Йордан Тодоров

Левски: Димитър Иванков, Живко Миланов, Георги Марков (68-Лусио Вагнер), Ричард Еромоигбе, Даниел Боримиров, Саша Симонович (81-Станислав Генчев), Георги Чиликов, Елин Топузаков, Димитър Телкийски, Илиан Стоянов, Емил Ангелов (89-Станислав Ангелов)

http://www.topsport.bg/

 


Сходни връзки

Вeчното дерби завърши наравно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди