изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:48 EEST
В българското посолство в Анкара не разполагат с информация за пострадали българи при експлозията в Алания    
По светаАнкара. До момента в българското посолство в Анкара не разполагат с информация за пострадали българи при експлозията в турския курорт Алания, съобщиха за Агенция “Фокус” от дипломатическата мисия в турската столица.


При газовата експлозия в турския курорт Алания няма пострадали руски граждани, съобщи по-рано високопоставен представител на руското Министерство на външните работи. По думите на дипломата, в резултат на взрива са пострадали общо 16 души, предимно чуждестранни туристи, но сред тях руски граждани няма.
Експлозията избухна в градска баня в турския курорт Алания. При взрива, избухнал по време на ремонтни дейности по поставяне на газово отопление, са били ранени 18 души, според информация на АФП. Най-малко осем от тях са чуждестранни туристи.
Кметът на Алания Гюнан Сарикая заяви, че експлозията е “в резултат на грешка на работниците, които са поправяли резервоар”, но не посочи повече подробности.
Петима германци, двама холандци и руснаци са сред ранените, посочи Сарикая, като добави, че е възможно да има чужденци и сред останалите петима ранени, чиято националност не е установена, тъй като са в безсъзнание. “Можеше да бъде много по-лошо. Слава богу, няма загинали”, отбеляза кметът на Алания.
 


Сходни връзки

В българското посолство в Анкара не разполагат с информация за пострадали българи при експлозията в Алания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди