изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:44 EEST
Шулева направи грешка в Китай    
Китай  Срещата й с най-влиятелната жена в света - вицепремиера г-жа У И, продължи 4 часа

  Струва ми се, че грешите госпожо, каза вицепремиерът на Китайската народна република г-жа У И в отговор на думите на вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева, че България е малка страна и има нужда от подкрепа, за да преодолее дисбаланса за външната си търговия с Китай. Страните не са малки и големи, посочи г-жа У И, която е най-влиятелната жена в света, според списание "Тайм", заедно със съветничката на президента Буш Кондолиза Райс.
Ние наистина сме малка страна, но голям приятел, отвърна г-жа Шулева и тези думи белязаха срещата между двете държавни дами, която продължи четири часа. На преговорите бяха засегнати основни четири области - външнотърговския баланс, създаването на смесени дружества, изграждането на инфраструктурни проекти от китайски фирми в България и привличането на китайски туристи в нашата страна. Лидия Шулева посочи, че и в четирите области е постигнат отличен напредък.
Китай ще предостави преференции за внос на българска електролитна мед, ще свърже българските износители на вино директно с най-големите китайски компании, които да организират рекламна кампания, ще предостави изгодни условия за участие на български компании в големи изложения в КНР и ще поощри сътрудничеството в областта на високите технологии. Китайски компании ще участват в търгове за инфраструктурни проекти в България - телекомуникации, енергетика и пътища. Двете страни са на път да разрешат и визовия проблем, който спъва развитието на туризма. България е уведомила Китай, че има решение на МС китайските туристи да ползват облекчен визов режим, както е в ЕС. Китай е уведомил България, че ще я включи в списъка на препоръчваните туристически дестинации. Това открива пътя за подписването на меморандум за визите, за което вече са назначени експерти, които да водят преговорите.Доволна от постигнатото, на срещата си вчера с премиера на Китай Вън Цзябао Лидия Шулева каза, че двете страни трябва да продължат започнатото. Тя цитира китайската пословица, че "И най-дългият път започва с една малка крачка". "Направихме тази крачка, сега трябва бързо да изминем следващите 1000 км", каза в отговор Вън Цзябао.

http://www.zone168.com

 


Сходни връзки

Шулева направи грешка в Китай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.35 секунди