изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:18 EEST
50 ПРОВЕРКИ Е ИЗВЪРШИЛА ЗА МЕСЕЦ РЗОК    
Новини50 проверки - 24 медицински и 26 финансови, са извършени от контролните органи на Районната здравноосигурителна каса /РЗОК/ в Добрич през месец септември, съобщават от пресцентъра.

Нарушения са констатирани при девет от медицинските проверки. Най-често те са били свързани с изискванията за водене на диспансерно наблюдение от страна на общопрактикуващите лекари, с несъответствия между изписаната терапия в рецептурната бланка и тази по протокол, наличие в спешен шкаф на медикаменти с изтекъл срок на годност и др. При финансовите проверки контролните органи са констатирали неправомерно включване на задължително здравноосигурени лица в списъци на общопрактикуващи лекари, неспазване на работния график, представен в РЗОК, липса на изложен на видно място списък на освободените от потребителска такса, надвишаване на обема от стоматологични дейности за един осигурен пациент, полагащи се за съответната година и др. През периода РЗОК е извършила и две проверки в Многопрофилната болница за активно лечение в Каварна. Там са констатирани две нарушения - непълен обем извършени дейности по пакет болнична помощ и липса на индикации за включване на пациент по дадена клинична пътека.
Четири жалби на граждани са постъпили в деловодството на касата през септември. Те са за неетично отношение на лекар-специалист, за некоректност на рехабилитатор в ДКЦ, срещу общопрактикуващ лекар, когото пациентите не можели да открият и срещу лекар от Центъра за спешна медицинска помощ. Множество са били въпросите, постъпили в РЗОК през предходния месец. Гражданите са се интересували дали издаването на болничен лист се заплаща, какви са видовете стоматологични услуги за деца и възрастни, гарантирани от касата и по какви цени трябва да се заплащат, как се процедира, ако в рамките на месец не е използвано издадено направление и др.
 


Сходни връзки

50 ПРОВЕРКИ Е ИЗВЪРШИЛА ЗА МЕСЕЦ РЗОК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди