изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:16 EEST
БАЛЧИК ЩЕ ИМА АМФИТЕАТЪР?    
Общество  Два идей­ни про­е­к­та за раз­ра­бо­т­ва­не на пар­ко­во­то про­с­т­ран­с­т­во по алея “Ехо” в Бал­чик ще бъ­дат раз­г­ле­да­ни на об­щин­с­ки ек­с­пер­тен съ­вет.  За­ле­г­на­ло е из­г­ра­ж­да­не­то на ам­фи­те­а­тър, ка­къ­в­то до мо­мен­та ня­ма на­п­ра­вен в Бал­чик.

 Пре­д­ви­ж­да се там да се офор­ми зо­на за спорт и от­дих – ще бъ­дат на­п­ра­ве­ни де­т­с­ки и спор­т­ни пло­ща­д­ки, ка­к­то и пар­кин­ги, с коeто ще се раз­ре­ши про­б­ле­мът с не­до­с­ти­га на ме­с­та за пар­ки­ра­не в цен­т­рал­на­та част на Бал­чик. Ако одо­б­ре­ни­ят про­ект бъ­де фи­нан­си­ран, ще се об­ла­го­ро­ди ця­ло­то про­с­т­ран­с­т­во от ста­ро­то ля­т­но ки­но до цен­т­рал­ния пло­щад. Най-скъ­по­то от вси­ч­ки съ­о­ръ­же­ния, ко­и­то се пре­д­ви­ж­да да се на­п­ра­вят, е ам­фи­те­а­тъ­рът. Ин­ве­с­ти­ци­я­та се оча­к­ва да бъ­де за над 1 млн. ле­ва. В из­пъл­не­ни­е­то на про­е­к­та ще има ета­п­ност в за­ви­си­мост от фи­нан­си­ра­не­то, съ­о­б­щи­ха от кме­т­с­т­во­то. Ще се тър­сят ва­ри­ан­ти за из­г­ра­ж­да­не сре­щу кон­це­сия, ко­е­то най-ве­ро­я­т­но ще ста­не за пар­кин­ги­те.

Те­ре­нът, вър­ху кой­то се на­ми­ра алея “Ехо”, е свла­чи­щен. Пре­ди го­ди­ни там е има­ло къ­щи, ко­и­то са би­ли от­чу­ж­де­ни и съ­бо­ре­ни. Се­га ра­йо­нът е ук­ре­пен. Спо­ред ста­но­ви­ще­то на Ге­о­за­щи­та-Вар­на вър­ху не­го мо­же да има не­ма­си­в­но стро­и­тел­с­т­во.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

БАЛЧИК ЩЕ ИМА АМФИТЕАТЪР? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди