изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:46 EEST
Премиерът откри модерно голф игрище край София    
Спорт

Играчи от България, Европа, САЩ и Нова Зеландия голфираха в турнира на "Волво" за аматьори. Гостите видяха проектите за голф игрища по Добруджанското Черноморие



Ново голф игрище край София откри премиерът в събота. То се казва "Света София". Намира се на 10-15 минути път с кола от центъра на столицата. Разположено е над 800 декара до село Равно поле в община Елин Пелин. Модерният голф терен е третият по ред в България след игрищата в Ихтиман и Сливен.

Игрището е класическо, с 18 дупки. Общото разстояние от площадките за начален удар до дупките надхвърля 6000 метра. Направено е по европейски стандарти. На него могат да се провеждат международни състезания за аматьори.

Симеон Сакскобургготски направи символичния пръв удар на модерната голф морава. Над 70 играчи от България, Европа, САЩ, Нова Зеландия и другаде участваха в първия голф турнир на "Волво" за аматьори в събота и неделя. Таксата за участие бе 75 евро.

За откриването и състезанието дойдоха спортният и други министри, областният управител на София, телевизионни и спортни звезди. Български и чужди треньори по голф подготвят желаещите да навлязат в играта на тренировъчни терени. Общо екипът на игрището наброява повече от 5о души.

Премиерът и гостите имаха възможност да видят и проектите на голф дизайнер №2 в света Гари Плейър за голф игрища по добруджанското Черноморие. Легендарният голфер идва в България през ноември. Освен в София и новото голф игрище той ще дойде и на добруджанското крайбрежие.

Румен ТОДОРОВ

 


Сходни връзки

Премиерът откри модерно голф игрище край София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди