изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:23 EEST
КМЕТЪТ Д.НИКОЛОВА ПРЕДСТАВЯ "ЕКОЕНЕРГИЯ" ПРЕД ЕВРОПА    
Европейски съюзВчера от кметството съобщиха, че добричкият градоначалник Детелина Николова - в качеството й на председател на УС на Общинската мрежа за енергийна ефективност, е отпътувала за Франция - за участие в седмица, посветена на практиките за управление на енергийната ефективност в общините и създаване на мрежа от практики за енергийна ефективност.

Седмицата е организирана от Европейската мрежа за енергийна ефективност Енержи Сите и се провежда в рамките на една седмица. За вчера и днес в Монпелие са организирани обменни дни за управление на енергийната консумация на общините. Във форума участват България, Полша, Словакия, Чехия. От 27 до 29 октомври седмицата продължава в Гренобъл - с форум на тема "Интелигентната енергия в общините от новите страни членки, страните- кандидатки и западните Балкани". Целта му е да насърчи създаването на мрежа на "енергийните градове" за осигуряване на техническа и методическа подкрепа на общините в тясно сътрудничество с националните асоциации на общините и националните мрежи за енергийна ефективност. По време на форума кметът на Добрич Детелина Николова ще представи дейността на общинската мрежа за енергийна ефективност "ЕкоЕнергия" и опита на община град Добрич в областта на енергийната ефективност. В края на форума ще бъде дискутирана идеята за създаване на обща мрежа за енергийна ефективност, обединяваща общини и мрежи от цяла Европа и приемане на меморандум "Апел от Гренобъл".

 


Сходни връзки

КМЕТЪТ Д.НИКОЛОВА ПРЕДСТАВЯ "ЕКОЕНЕРГИЯ" ПРЕД ЕВРОПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди