изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:15 EEST
ПЕТКО ПЕТКОВ ЩЕ ПОКАНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДФ “ЗЕМЕДЕЛИЕ” НА СРЕЩА С ПРОИЗВОДИТЕЛИ    
ОбществоПроблемите на селското стопанство на територията на община Добричка бяха дискутирани на сесия на ОбС. Съветниците гласуваха заплатите им да са процент от възнаграждението на председателя

Кметът на община Добричка Петко Петков пое ангажимента да покани на среща със земеделски производители представители на Държавен фонд “Земеделие в София. Това стана на сесия на ОбС по предложение на общинския съветник Стоян Тодоров, който е и председател на земеделската кооперация в с. Житница. С. Тодоров изрази безпокойството си относно необходимостта от адаптиране на земеделските структури в общината към изискванията на ЕС - уедряване на площите на отглежданите култури, разширяване на разнообразието им в зависимост на търсенето и предлагането на пазара и т.н.т. По време на обсъждането на информация за състояние на селското стопанство ръководителят на безнесцентъра на Джобс в Добрич Светлана Янакиева представи схемите за кандидатстване. Тя със задоволство отбеляза, че голям дял в портфейла им имат земеделските производители и изрази готовност специалисти да направят срещи с тях по места в селата. Общинският съветник Михаил Иванов постави въпроса защо няма равнопоставеност при отпускането на средства за подпомагане на производителите от ДФ “Земеделие”. “Това е пълна предпоставка за нелоялна конкуренция”, коментира той. Според директора на областната дирекция на фонда Динчер Хаджиев, който присъства на сесията, недостигът на средства бил действително голям. Той подчерта, че след влизането ни в ЕС ще бъдат подпомагани 100 процента от производителите. Проблемите във връзка с ветеринарния контрол на животните бе остро поставен от общинския съветник Илко Миланов, който е и председател на Камарата на ветеринарните лекари. Според него, свободно се продават отровни препарати, държавата не отпуска средства за маркировката на животните. Във връзка с опасността от “луда крава” у нас, за която алармираха двама депутати от БЗНС-НС, И. Миланов каза, че много често животните влизат в кланиците без нужните ветеринарни документи.

На сесията общинските съветници приеха Наредба за реда на придобиване, стопанисване, управление и разпореждане с общинското имущество, утвърдени бяха начални тръжни цени при продажба на имущество - строителни материали /втора употреба/ от общински обекти. Съветниците гласуваха предложения от кмета Петко Петков размер на такса “Битови отпадъци” за 2005 г. Както НДТ писа, в по-големите села тя се увеличава на 2 промила.

Гласувано бе отпускането на 150 лева парична помощ за извършване на операция на 15-годишния Константин Анжело от с. Победа.

След като на две поредни заседания съветниците не успяха да стигнат до консенсус относно размера на месечните си възнаграждения, такъв бе постигнат на последната сесия. Прието бе предложението на Председателския съвет, според което местните парламентаристи ще получават суми в размер на 26 процента от заплатата на председателя на ОбС, а шефовете на комисии - 28 процента.

 


Сходни връзки

ПЕТКО ПЕТКОВ ЩЕ ПОКАНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДФ “ЗЕМЕДЕЛИЕ” НА СРЕЩА С ПРОИЗВОДИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди