изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:03 EEST
. "Черно море", Варна: Не могат да открият потъналата лодка "Орион    
НовиниВарна. Няма и следа от рибарската лодка "Орион", която бе блъсната от кораба под грузински флаг "Al Tawfik", каза вчера шефът на Изпълнителна агенция "Морска администрация" Пейчо Манолов.

Служители на администрацията четири пъти ходили на мястото на инцидента, за да издирват останките на потопения плавателен съд. Районът е посещаван от "Перун", "Тангра" и "Мизар", спускали са се водолази, но не е открита и следа от лодката. Взехме дори специалните сонари от Института по океанология, но и те не отчетоха наличието на необичайни предмети, каза Пейчо Манолов. Той предполага, че от удара "Орион" се е разпаднал на малки парчета, тъй като бил с бетонна конструкция и затова не може да бъде открит. Дълбочината на водата, където е станал инцидентът - на 7,5 мили източно от село Българево, е около 16 метра. Все още не е открит и капитанът на лодката - Атанас Атанасов.
Пред служителите на морската администрация екипажът на кораба под грузински флаг е отрекъл да е видял, чул или усетил нещо по време на прехода си от Варна към Новоросийск, научи в. "Черно море".
Вчера морската администрация е подготвила второ писмо до прокуратурата, придружено със събрани от инспектора доказателства по инцидента, каза още Пейчо Манолов. В него се настоява да бъде издадено разпореждане за задържане на капитана на "Al Tawfik", който все още се намира на територията на пристанище Новоросийск. От администрацията смятат, че ако бъде допуснато Мунем Каддоурах да напусне територията на Черно море, няма да може да бъде подведен под отговорност. До момента обаче от прокуратурата няма никаква информация по случая. Оказа се, както в. "Черно море" писа, че Варненската окръжна прокуратура е изпратила по компетентност преписката в Добрич, където според тях териториално би трябвало да се води разследването. Информацията на Пейчо Манолов пък беше, но неофициално, че със случая се занимава прокуратурата в Каварна. Администрацията обаче продължава да адресира писмата си до Варненската окръжна прокуратура. В крайна сметка най-вероятно ще се стигне до там, случаят да се поеме от Главната прокуратура, тъй като става въпрос вече за междудържавни отношения, не изключи възможността Пейчо Манолов. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

. "Черно море", Варна: Не могат да открият потъналата лодка "Орион | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди