изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:14 EEST
ПАМЕТНА ПЛОЧА ЗА УЧАСТНИЦИТЕ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ОТКРИХА В КАМЕН    
ОбществоПаметна плоча в чест на участниците във Втората световна война бе открита в неделя в добричкото село Камен. На нея са изписани имената на 22 жители на селото, двама от които са сред живите.

На официалното откриване присъстваха председателят на ОбС на община Добричка Славка Петрова, зам.-кметът Петър Петров, председателят на Съюза на ветераните от войните към общината Янко Янков, ветерани, потомци, общественици и др. Средствата за паметната плоча са набрани от местни дарители - земеделската кооперация, фермери, родолюбиви жители на Камен. Официалното откриване премина на фона на изпълненията на Духовия оркестър в Добрич с диригент Стоян Монов, гостите бяха посрещнати от възрастни жителки на селото, приготвили пити и козунаци. Бяха поднесени два венеца - от Съюза на ветераните във войните и от признателни каменци.

Сред вписаните имена на паметната плоча са и тези на петима братя от Камен, разказа за НДТ Янко Янков. Атанас, Тодор, Георги, Енчо и Стойчо Стойчеви се сражавали по време на Втората световна война на различни бойни полета и всички се завърнали живи. В 57 села /от общо 68 на територията на най-голямата община в България - Добричка/ има участници във войните. Живи от тях са около 190 добруджанци.

 


Сходни връзки

ПАМЕТНА ПЛОЧА ЗА УЧАСТНИЦИТЕ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ОТКРИХА В КАМЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди