изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:04 EEST
156 млн. американци ще гласуват за президент    
По света  Вашингтон. 156 млн. американци гласуват за президент днес, избирайки между настоящия президент републиканец, 58-годишният Джордж Буш, и сенаторът-демократ от Масачузец Джон Кери на 60-годишна възраст, предаде АФП.

Двамата опоненти, рамо до рамо в предварителните сондажи, обиколиха в понеделник няколко щати, в които предварителните проучвания все още не посочваха кой от кандидатите е вероятен победител, в последния ден на уморителен предизборен маратон, който през последните месеци ги накара да обиколят цялата страна. Процентът на участие на американците в изборите все още е неясен, но би трябвало да е по-голям от този през 2000 г. (106 млн. гласа).
За да бъде избран, всеки кандидат трябва да получи минимум 270 от общо 538–те члена на Избирателната колегия.
Избирателните секции отвориха врати в 6 часа местно време в щатите Мейн, Ню Йорк, Върмонт, Вирджиния, Ню Хемпшир, Кънектикът, Ню Джърси, разположени в североизточната част на страната, като и в централно-разположените Индиана и Кентъки. Тези щети ще са и първите, в които ще приключи изборния ден в 19 часа местно време. Последният щат, който ще приключи изборния ден е Аляска, където избирателните секции ще затворят в 6 часа сутринта местно време в сряда.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

156 млн. американци ще гласуват за президент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди