изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:17 EEST
"НЕ МОГА ДА ДОКАРАМ ЕВРОПА ОТ ГЕРМАНИЯ"    
НовиниКаза управителят на добричкият офис на сметопочистващата фирма "Шеле-България"

Вчера в 11.15 часа неизвестен добричлия бе запалил пластмасов контейнер, на който изрично е поставен надпис "Само за листа" - на центъра, пред бившата руска книжарница. Пламъците се извисяваха и дори облизаха листата на кестена. Своевременната намеса на фармацевти от аптеката и други търговци от близките обекти, които хвърляха кофи с вода върху горящия контейнер, опазиха дървото. Някой се беше обадил и на пожарната, но докато дойде колата, контейнерът просто се беше разтекъл по плочките.
Потърсихме за коментар управителя на "Шеле-България" в Добрич г-н Григор Алексиев, който заяви за НДТ: "От Германия внасяме камионите за сметопочистването, от Германия внасяме и контейнерите, но не мога да докарам Европа от Германия."
Фирмата разполага общо с 36 такива пластмасови контейнери - предназначени предимно за бензиностанции и фирми, където не се пуши. "За да бъде по-красив градът ни и да има къде да се събират падналите листа, поставихме 20 от тези пластмасови контейнери в центъра. Дори специално изработихме по едно листо за всеки, на което е и надписът "Само за листа". Останалите са поставени в "Добруджански хляб" АД" - добави още Г. Алексиев. За един такъв контейнер фирма "Шеле-България" плаща 222 лева.
Питам се докога ние ще се затваряме в черупките си и ще се ръководим от максимата "моето си е мое, чуждото - кучета го яли"... Защо на нас все някой друг ни е виновен? Говорим, че искаме да станем част от Европа, а дали ще ни иска Европа такива - мърляви, небрежни, мръсни. Защото средата, в която живеем - това сме самите ние. Ние сме тези, които даваме облика на града си - с начина, по който се отнасяме към всичко, което ни заобикаля. На всички ни е хубаво, че градът ни започна да светва вечер, но чудя се, кога ли ще видя и счупени стълбове и осветителни тела. Питам още по-силни и по-уверени ли стават тези, които трошат, палят и разрушават вече направеното. Палим контейнери, рушим стълбове и осветителни тела, пикаем по улици и градинки, плюем, хвърляме си отпадъците и хартиите и какво ли още не... Знаем да мърморим, знаем да искаме, знаем да критикуваме... Даже знаем да оправдаваме вандалщината с тъй наречения "балкански синдром". Виждаме всяка тресчица в чуждите действия, а гредата в собствените ни?!
 


Сходни връзки

"НЕ МОГА ДА ДОКАРАМ ЕВРОПА ОТ ГЕРМАНИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди