изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:04 EEST
* 30 ГОДИНИ ЦДГ № 20 "РАДОСТ"    
Общество

С ОБИЧ КЪМ ДЕЦАТА



Уважаеми, колеги

позволете ми най-сърдечно да ви поздравя послучай 30 години от откриването на ЦДГ № 20 "Радост".

Всички ние, които в годините сме се докоснали до магията "детска градина" ни свързват децата, огромната ни любов към тях, или просто "градината".

"Градина" - това по принцип означава място за отглеждане на растения - в частност цветя. И какво друго, ако не отглеждане на цветя, е правилното възпитание на децата през първите няколко години от съзнателния им живот? Нали те наистина приличат на цветя - най-красивите, най-свежите, най-жизнените, но и най-крехките цветя на нашето общество. Дали през следващите години от живота си тези цветя ще израснат до истински стволове на вечната идея, дали корените им ще попиват живителни сокове , чак до дъното на родословната памет, дали в корените им ще се приюти цялото богатство на националната ни култура, зависи най-вече от тяхното правилно възпитание в "градината". Затова определението "детска" представлява не само възрастова характеристика, а и гаранция за бъдещето на отделната личност, на цялото общество.

Затова единственият епитет, с който мога да определя мисията на детските учителки е "велика". Защото при отглеждане на цветя от тяхната градина, не може да има безпричинни отсъствия и нормирано работно време - това е единствения смисъл на определението "целодневна". А за безграничната любов към възпитаниците, за съпричастността към специфичните проблеми, за пълната всеотдайност в професията би било просто излишно да се говори - за всичко това трябва само най-чистосърдечно, искрено, с признателност да се благодари.

Благодаря на всички, които в тези 30 години раздаваха обич на децата!

Валентина ГОСПОДИНОВА, директор на ЦДГ № 20 "Радост"

 


Сходни връзки

* 30 ГОДИНИ ЦДГ № 20 "РАДОСТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди