изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:46 EEST
В. "Черно море", Варна: Известен адвокат защитава спортист, ослепил човек с газов пистолет    
Ред и сигурност   Варна/Добрич. В Добричкия окръжен съд отново тръгна безпрецедентното дело за опит за убийство с газов пистолет. Топадвокатът Марин Марковски, нашумял покрай трагедията в дискотека "Индиго", встъпва в съдебния процес като защитник на спортист, обвинен, че е ослепил човек.

Жертвата - 27-годишният Диян Николов Господинов, напълно е изгубил едното си око след фаталния изстрел. Лекари от специализирана клиника в Белгия след серия от операции са успели да възстановят само 10 % от зрението на другото му око. Сачмите по чудо не са засегнали главния мозък на потърпевшия, твърди съдебномедицинска експертиза. Простреляният носи очила 12 диоптъра и навсякъде се движи с придружител.
Тежкият инцидент, в който се забърква 26-годишният варненец Момчил Петров Димитров, се разиграва на паркинга пред хотел "България" в Добрич. Възпитаникът на спортно училище се забавлявал в бара на хотела и призори поискал да си наеме проститутка. 19-годишната С.А. отказала да го обслужи, защото бил много пиян и се уплашила от агресивното му поведение. Момчил Димитров ударил младата жена през лицето и я заплашил, че ще подпали косата й със запалка, твърди обвинителният акт на прокуратурата. С.А. успяла да се отскубне от натрапника и се обадила по телефона на Диян Господинов, при когото, според обясненията й, живеела на квартира.
Разправията между двамата мъже се разиграла на паркинга. Там Момчил Димитров стрелял в лицето на Диян Господинов от половин метър разстояние с 9-милиметров газсигнален пистолет "Волтран".
Добричкият окръжен съд веднъж постанови 10 години затвор за Момчил Димитров и го задължи да плати 40 000 лева кръвнина на потърпевшия. Апелативният съд във Варна отмени присъдата и нареди процесът да тръгне отново.
Спортистът вече има една условна присъда за нанасяне на средна телесна повреда и още две висящи дела за подобни деяния, припомнят от окръжната прокуратура.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В. "Черно море", Варна: Известен адвокат защитава спортист, ослепил човек с газов пистолет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди