изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:40 EEST
600 РАБОТНИ МЕСТА ЩЕ СЕ РАЗКИРЯТ В ТЕРВЕЛСКО    
Обществоако бъдат одобрени подадените проекти по националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост"

Петима работодатели от община Тервел кандидатстват с проекти по националната програма "От социално помощи към осигуряване на заетост" - съобщи за НДТ директорът на дирекция "Бюро по труда" Атанас Йорданов. Ако всички подадени проекти бъдат одобрени, ще бъдат разкрити около 600 работни места за безработни на социално подпомагане. През настоящата година на територията на общината се реализират четири проекта, които осигуряват работа на 495 лица.

Два от подадените проекти са на общината - за социални асистенти и за общополезни дейности. Вторият предвижда охрана и поддръжка на общински обекти в Тервел и селата, опазване на реколтата - в продължение на пет месеца, дейности с траен характер - ремонти на училища и детски градини и др. С проект кандидатства и дирекция "Социално подпомагане" в Тервел. Той предвижда предлагането на социоконсултантски услуги. Проектът на Регионалното дружество за трудова заетост и структурно развитие в Добрич пък предвижда наемането на безработни за общополезни дейности. Проектът на Държавната дивечовъдна станция в Тервел е по програма "Възстановяване и опазване на българската гора".

 


Сходни връзки

600 РАБОТНИ МЕСТА ЩЕ СЕ РАЗКИРЯТ В ТЕРВЕЛСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди