изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:28 EEST
22-ГОДИШНА ЖЕНА ПОЧИНА СЛЕД ТРЕТО РАЖДАНЕ    
ЗдравеДобричлийката е издъхнала в неделя в ОАРИЛ на добричката болница, бебето й е живо и здраво. Окръжна прокуратура в Добрич е разпоредила извършването на съдебно-медицинска експертиза, която да установи причините за смъртта

22-годишна жена от Добрич е починала в неделя в ОАРИЛ на Многопрофилната болница за активно лечение след сърдечен проблем по време на раждане. За нещастния случай алармираха в редакцията на "Нова добруджанска трибуна" нейни близки.

Бирсен Исмаил е постъпила в родилно отделение в 8 часа на 7 октомври, неделя, научи НДТ от началника му д-р Трифон Йорданов. Предприето е секцио на живо, доносено бебе. По време на оперативната интервенция, извършена от лекарите д-р Железов и д-р Байчев, възникнал сърдечен проблем. След края на раждането жената е преведена в ОАРИЛ за наблюдение и реанимация., където в 16.07 часа починала Това била трета бременност за Бирсен и трето секцио. "Не мога да кажа крайната диагноза, защото нямаме заключение на патоанатом, няма и крайни резултати от аутопсията" - каза още д-р Йорданов. Близките на родилката не пожелали да бъде извършена аутопсия, което в такива случаи било задължително, и се наложило да бъде уведомена Окръжната прокуратура в Добрич. По случая е образувано следствено дело. Според началника на отделението, смъртен случай с родилка в добричката болница не имало от около 5 години.

"Колегите са взели най-адекватните мерки" - коментира за НДТ изпълнителният директор на МБАЛ в Добрич д-р Жанина Калинкова. Тя разказа, че по време на операцията се е появила някаква аритмична дейност на сърцето на родилката. Още тогава екипът, извършващ секциото, е уведомил колегите си от ОАРИЛ, пристигнал е веднага и началникът на отделението д-р Тошко Тодоров. Лекарите в реанимация направили всичко възможно да спасят младата майка, но усилията им били напразни. На място пристигнал и зам.-директорът на болницата д-р Панайот Панайотов. Незабавно бил свикан консилиум от кардиолог, двама анестезиолози, двама акушер-гинеколози и началника на ОАРИЛ. Д-р Калинкова обясни, че Окръжна прокуратура е назначила съдебно-медицинска експертиза за установяване причината за смъртта. Лекарска консултативна комисия пък ще трябва да се произнесе по адекватността и навременността на действията на лекарите.

Според д-р Йорданов, Бирсен Исмаил е посещавала женска консултация. Директорът на болницата пък коментира, че ако е имало проблем по време на бременността, а трябвало жената да бъде много по-внимателно наблюдавана от доболничната помощ и приемането й в болницата да е било по-планово. Д-р Калинкова спомена и още един факт. Преди началото на секциото анестезиологът е направил на бременната задължителния преданестезиологичен контрол. Той не показал отклонения в сърдечната дейност.

Детенцето на младата жена се е родило живо и здраво. То е момченце, тежи 3 050 грама и е дълго 49 сантиметра.

 


Сходни връзки

22-ГОДИШНА ЖЕНА ПОЧИНА СЛЕД ТРЕТО РАЖДАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди