изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:40 EEST
НВО представя CINEMAX, новият филмов канал за Централна Европа    
НовиниНВО Централна Европа, водещ доставчик на платени тв канали /Pay TV/ в Централна Европа, ще стартира нов филмов канал – CINEMAX, в първата четвърт на 2005 г.

Това обяви днес Фил Ротър, изпълнителен директор на НВО Централна ЕВропа. На стартовата дата каналът ще може да се гледа в Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Румъния и България.

CINEMAX е канал, създаден специално за "истински кинолюбители". Докато HBO представя както филмите с най-голям бокс офис, така специални събития и отличени с награди сериали, CINEMAX ще бъде изцяло филмов канал. Програмата на  CINEMAX ще включва отличени от критиката филми с популярни актьори, независими заглавия, както и филми от цял свят, носители на различни награди. CINEMAX ще бъде идеалното допълнение към HBO, предоставяйки допълнителен избор на кинолюбителите.  

"След старта на HBO през 1991, ние сме истински доволни да представим и CINEMAX в Централна Европа. Въпреки че подготвяме CINEMAX  специално за страните на Централна Европа в които оперираме, е полезно да се знае, че  концепцията на канала е с вече доказан успех в Азия и Латинска Америка, особено в пакет с HBO. Имайки предвид този опит, ние виждаме CINEMAX като съвършеното допълнение към НBO". - добави Фил Ротър.

"CINEMAX ще се фокусира върху качествени филми с добри истории и добри актьори, за които мечтаят всички кинолюбители. Този канал ще има ясна и съобразена със зрителя програмна схема, със специфичен и удобен модел . Всяка ден ние гарантираме ‘комбо вечер’ - две водещи заглавия, съответно от 20 и 22 часа. Абонатите на CINEMAX ще имат възможност да гледат голямо разнообразие от филми в различни жанрове от целия свят." – прибави Юдит Минда, вицепрезидент на програмния отдел на HBO Централна Европа.

CINEMAX ще има уникален, тематичен подбор за всяка вечер от седмицата например -   Съботна премиера*  и  Горещи нощи в събота, Зоната на здрача с най-добрите трилъри в неделя, филми със голямо жанрово и тематично разнообразие в Изборът на жените в понеделник, във вторник - Showcase ще обединява заглавия на известни режисьори, актьори, или по жанр, Световно кино в сряда ще представя наградени заглавия от целия свят, четвъртък ще се представя със Съвременна класика, а петък ще е посветен на модерни и провокоиращи заглавия.

 CINEMAX ще предлага в програмата си филми от поне пет големи филмови студиа на Холивуд: Уорнър Брадърс, Дисни, Сони, Метро-Голдуин-Майер и Парамаунт. Значителен брой от филмите, показвани по CINEMAX ще имат телевизионна премиера за пръв път в Централна Европа.

 Ето и част от от филмите, които ще се представят по канала:

Сред съботните премиери зрителите ще могат да видят “Ийвлин" с участието на Пиърс Броснан, "Кибритлии" с Никълъс Кейдж, A man apart със Вин Дизел.

Във вторник Showcase ще представи вечер на Оливър Стоун със "Салвадор" и "Никсън"; вечер  на Шон Пен.

Сряда е посветена на световното кино, зрителите ще могат да гледат SOLINO, (Германия), Purple butterfly (Китай), “Астронавти” (Испания) и Minimal Storeis (Аржентина).

Зоната на здрача ще представи “Видове 3”, “Гробище за домашни любимци”, Invasion of the Body Snatchers.

Понеделник вечер е посветена на заглавия от и  за жени. Сред тях са: Saving Jessica Lynch, Holiday Heart, She is having a Baby.

В Съвременна класика ще видим “Брилянтин”, “Завръщането на розовата пантера”, “Приключенията на Присила – кралицата на пустинята”.

В петък ще се представят съвременни и провокативни заглавия като The Trench, Palookaville, Dream With the Fishes и Baadasssss!.

Съботните Горещи нощи  включват “Разкриване” с Майкъл Дъглас и Деми Мур, The Ranch, “Престъпления от любов”.

 Филмите по СINEMAX ще бъдат съобразени със всеки от езиците в страните, в които ще може да се гледа. В Унгария, Чехия, Полша и Словакия каналът ще е дублиран, а в Румъния и България ще е със субтитри. През седмицата каналът ще се излъчва по 18 ч на ден, а през почивните дни по 24 ч в денонощието.

НВО Централна Европа има сериозен опит в стартирането на платени и базови телевизионни канали в Централна Европа от 1991г. Този опит е свързан както със програмните схеми и  висококачественото излъчване, така и със продажбите и маркетинга на програмите. HBO стартира платени канали в Унгария, Чехия, Словакия, Полша, Румъния, Молдова, България, Словения и Хърватско. HBO предлага също така и наградения с много награди документален канал - SPEKTRUM в Унгария, Чехия и Словакия. 

За HBO Централна Европа

 HBO /Home Box Office/, най - успешната платена филмова мрежа в САЩ, стартира в Централна Европа през 1991 г, доставяйки базови и платени телевизионни програми за кабелна ТВ и DTH / direct - tohome / платформи. HBO Централна Европа – собственост на HBO Inc., Disney и Sony Pictures Entertainment, понастоящем доставя базови и платени ТВ програми до 9 страни в региона – Унгария, Чехия и Словакия, Полша, България, Румъния, Молдова, а отскоро и в Словения и Хърватска.

 HBO предлага висококачествени филмови ТВ канали, с уникална програмна схема, която съдържа по нещо за всеки член на семейството. HBO представя най – големите блокбастъри; собствена продукция – сериали с престижни награди;събития на живо – концерти, спортни събития.

Централният офис на HBO Централна Европа е в Будапеща, Унгария.

 


Сходни връзки

НВО представя CINEMAX, новият филмов канал за Централна Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди