изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:52 EEST
ЧЕСТВАТ 75-ГОДИШНИНАТА НА АКТЬОРА НИКОЛАЙ ГЕНОВ    
Култура

Събитието ще бъде отбелязано с премиера на спектакъла "Женско царство" по Ст.Л.Костов в младежкия дом



75-годишнината на добричкия актьор Николай Генов ще бъде отбелязана на 24 декември в младежкия дом, каза за НДТ неговата директорка Камелия Койчева. Предвидена е премиера на спектакъла "Женско царство" по Ст.Л..Костов, дело на възпитаниците на младежкото театрално студио, чийто ръководител е Н. Генов. Актьорът ще отбележи също 50 години театрална дейност. Юбилейната проява ще бъде свързана и с 30-годишнината от създаването на младежкия дом в Добрич. Премиерата ще се състои от 18 ч. в концертната зала на дома. Днес малките актьори от Детско-юношеското театрално студио, на които ръководител е също Н. Генов, ще зарадват учениците в Хуманитарната гимназия "Св.Св.Кирил и Методий" с представление на спектакъла "Братче и сестриче".

Младежкият дом в Добрич вече усилено подготвя празничните прояви, с които ще отбележи Коледа и Нова година. Ще се открият две изложби. Едната ще е на възпитаници на училище "Отец Паисий". Другата ще се експонира във фоайето на община Добрич, а творбите ще бъдат дело на младите художници от детското ателие за изкуства при младежкия дом. В програмата е включено и литературно четене на творческата академия "Оазис на изкуствата" с ръководител Ангел Веселинов. В проявата ще участват също рок съставите при младежкия дом. През декември ще се състои също коледна продукция на балетна формация "Артемида". По празниците в младежкия дом ще бъде проведена и акция за направа на украса за дом "Дъга" в Добрич, каза още Камелия Койчева.

 


Сходни връзки

ЧЕСТВАТ 75-ГОДИШНИНАТА НА АКТЬОРА НИКОЛАЙ ГЕНОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди