изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:44 EEST
БЪЛГАРСКА ФИРМА ЗАКУПИ 40 КЪЩИ В ГУРКОВО И ГИ ПРЕУСТРОЙВА ЗА ЧУЖДЕНЦИ    
НовиниБлизо 40 къщи в село Гурково, община Балчик, ще бъдат предоставени за отдих на чужди граждани, съобщи кметът на селото Тодор Георгиев. Те са закупени от българска фирма и в момента се преустройват според изискванията на чужденците.

Средната цена, на която се купуват имотите там, е 30 000 евро. Къщите се модернизират напълно, като в някои от тях ще се изградят и басейни. Кметът Георгиев сподели още, че в селото вече има немци, англичани и шотландци. Предвижда се да бъдат организирани различни атракции от живущите в Гурково. Със съдействието на местна кооперация ще бъде направена конна база. За развлечение на чуждестранните гости ще се обновят спортният салон в центъра на селото и стадионът.
Отбелязва се още, че се е повишил интересът не само към къщите, но и към свободните парцели в Гурково. За подобряване на инвестиционния климат ще бъдат обновени тротоарните площи по главните улици. В момента се довършва ремонтът на 120-годишното читалище "Свобода", като ще бъде възстановен и паркът към него със засаждането на 80 дървета - липа и бреза.
Подготовката за следващия сезон върви усилено и в балчишкото село Соколово, където местните жители разчитат на селския туризъм. Там се изгражда вилно селище, което ще бъде място за отдих предимно на англичани. В близост до кметството, в центъра на Соколово, ще се оформи и парк от 2 декара.
Боряна БОЖИДАРОВА
 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКА ФИРМА ЗАКУПИ 40 КЪЩИ В ГУРКОВО И ГИ ПРЕУСТРОЙВА ЗА ЧУЖДЕНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.99 секунди