изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:26 EEST
Гари Плеър: "България ще има най-доброто голф игрище в света"    
СпортГари Плеър е роден в Йоханесбург, Южна Африка. Той е най-успешният голфър на всички времена.

Гари Плеър е роден в Йоханесбург, Южна Африка. Той е най-успешният голфър на всички времена. В досегашната си кариера е спечелил цели 163 турнира. Гари е един от петимата играчи в света, спечелили веригата от турнири "Големият шлем" и то едва на 29-годишна възраст. Той е и единственият играч в света, печелил "Бритиш Опън" в три различни десетиления 

- Г-н Плеър, как Ви се струва България? Вие посещавате нашата страна за първи път. Какво впечатление Ви прави тя?
- Имате много хубава страна, която е с отлична природа. Чел съм много за вашата страна, но едва сега я посещавам. Аз съм пропътувал над 15 милиона мили по света през моята 50- годишна кариера на играч на голф. България ми харесва. Сега вече, след като ще строим две голф игрища в Балчик и Каварна, ще идвам по-често и ще се запозная още повече с вашата страна.
- Смятате ли, че у нас има добра почва за развитието на този спорт?
- Голфът е спорт, който може да се играе от хора от 6 до 80 години. При всички други спортове пределната възраст е около 28 години. Това важи за футбола, волейбола, тениса и каквото се сетите още. Искам да благодаря на Господ, че ми позволи да направя толкова дълга и успешна кариера. Аз продължавам да играя в турнири, но сега се занимавам повече с проектирането и изграждането на голф игрища. Подобни проекти вече реализирахме в Чехия и Полша и там нещата тръгнаха добре. Голфът е тясно свързан с туризма и това трябва да се използва максимално. Доколкото се запознах с вашата страна, аз видях, че туризмът е силно застъпен в програмата ви за развитие. Голфът е чудесен спорт, който само може да помогне за увеличаване на потока от туристи към страната ви. Хората, които се занимават с този спорт, пътуват много и харчат много пари. Така че изграждането на тези две игрища за голф само ще бъде в плюс за България. Тези игрища се отличават в няколко аспекта. Първо, игрищата ще бъдат първи по рода си в България. И второ, местата, на които сме се спрели, са най-красивите, които съм виждал по целия свят. Това не го казвам, за да ви лаская, а просто е факт. При строежа на тези игрища ние ще направим един цялостен комплекс, в който ще има както и къщички за птичките, така и перфектни условия за спорт. Много е важно да запазим околната среда на мястото, като то ще бъде подобрено, за да стане още по-хубаво. Вярвам, че правителството на страната ви също ще подпомогне тази инициатива. Мога да ви дам пример с Испания, в която голфът се развива от 40 години. Туристическият поток в Испания днес наброява над 50 милиона души, а една голяма част от туристите идват именно заради голфа. Много е важно в този спорт да се обхванат и децата. Пък знаете ли, след няколко години може именно от България да излезе новият Тайгър Уудс.
- До колко време смятате, че в България може да се организира голямо състезание?
- До две години и половина.
- Колко струва изграждането на едно такова игрище?
- Нещата са много относителни. Не мога да кажа точно. В Япония голфът стана индустрия за 40 години. Игрището за голф е мястото, където бизнесмените общуват и там се решават много важни неща. Това е много важно. В Китай, където голфът стъпи по-късно в сравнение с Япония, нещата набират голяма скорост. В момента там ние изграждаме 8 нови игрища, а клубовете са над 3000.
- Какви са основните принципи, от който се ръководите при определянето на мястото, на което ще изграждате голф игрище?
- Красивата природа, почвата и валежите. Това се нещата, за които се сещам на първо време.
- Г-н Плеър, какво знаете за българския спорт?
- Много сте запалени по футбола и когато играе вашият национален отбор, хората не спят.
Бих искал да се обърна към младите хора в България с призива - да учат, да спортуват и да не допускат да напълняват, защото това много вредно за здравето. Аз съм на близо 70 години, но всеки ден намирам време да вляза в залата за фитнес. Това ме държи в добър тонус. Хората трябва да спортуват.
Фокус/ НДТ

 


Сходни връзки

Гари Плеър: "България ще има най-доброто голф игрище в света" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди