изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:17 EEST
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ НАКРАТКО    
НовиниКЪМ МОМЕНТА община град Добрич разполага със 2 209 хил. лв. собствени средства и 1 680 хил. лв. от делегирани дейности,

заяви вчера на традиционната оперативка финансист № 1 в общината Иван Колев.
НА ПРОВЕЛОТО се в края на миналата седмица първо заседание на УС на Фонд за енергийна ефективност е взето решение за неговото учредяване, съобщи кметът на Добрич Детелина Николова. "Идеята е да се създаде национална политика в областта на енергийната ефективност, като целта на фонда ще бъде да финансира такива програми в България. Във него участие ще вземат също Световната банка "Лукойл", "ДЗИ банк", като отпускат 15 млн. лв. и 3 млн. лв. се отпускат от Министерството на регионалното развитие и благоустройството" - добави още Д. Николова.
НА ЗАСЕДАНИЕ  на УС на НСОРБ, в което участие взе и кметът на Добрич Детелина Николова, е направена оценка и анализ на втората годишна среща на общините, съобщи Д. Николова вчера. "По време на заседанието коментирахме Закона за общинския дълг. Отчетено бе, че при обсъждането на бюджет'2005 не са проведени консултации с всички парламентарно представени партии. Обсъдихме още тактика за промяна на Конституцията в частта й, касаеща общините, така че те да могат да определят местните данъци и такси" - добави още Д. Николова.
НСОРБ Е поканено да стане член на институционалната мрежа на асоциациите на местните власти, която е създадена през 2001 г. към Комитета на местните и регионални власти, съобщи още кметът на Добрич Детелина Николова. Тя добави още, че сдружението има покана за подписване на договор за сътрудничество със сдружението на френските общини.
ВЧЕРА в 16 часа в общината чрез компютърна симулация бе направена презентация за организацията и провеждането на коледно-новогодишните базари в града, както и за самите тържества.
ЗАМ.-КМЕТЪТ Галина Митева покани всички членове на кметския екип на традиционния годишен бал на неправителствената организация Дамски клуб "Майчина грижа", който ще се проведе на 19 ноември.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ВЕСТИ НАКРАТКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди