изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 11:04 EEST
Българи изтезавали продавач на павилион в Испания, преди да го убият    
НовиниВила Реал/София. Двамата българи, обвинени в убийството на продавач на павилион в испанския град Вила Реал през 2002 г., са изтезавали жертвата си, преди да я убият.

Това пише испански регионален вестник. Хорди Йорет Басиеро е бил открит в с прерязано гърло в жилището си във Вила Реал на 8 юни 2002 г. Установено е, че той е бил изтезаван, преди да бъде убит. Това е станало ясно на започналия вчера град Кастейон съдебен процес срещу двамата български граждани, единият от които е обявен за международно издирване.
Прокурорът иска единият от обвиняемите българи, В.Г.П. на 20 години, да получи присъда от 26 години затвор за убийство и кражба с употреба на сила, както и обезщетение в размер на 90 хил. евро за майката на убития и по 36 хил. евро за тримата му братя.
В пледоарията си прокурорът по делото е посочил, че В.Г.П. и другият обвиняем, който живеел с жертвата от месец, в интервала от 14.20 ч. и 15.00 ч. на 7 юни 2002 г., “водени от намерението да сложат край на живота на Хорди Йорет Басиеро, използвали ютия и два ножа срещу жертвата. Те му нанесли голям брой удари в областта на главата, лицето, врата и крайниците. “За да увеличат страданията”, двамата българи отрязали средния пръст на жертвата и прерязали жизнено важна артерия. В резултат Хорди Йорет Басиеро починал от загуба на кръв.
Обвиняемият по делото българин В.Г.П. е отхвърлил вчера обвиненията и обвинил сънародника си, когото не е изобличил и с когото е тръгнал след престъплението, защото бил заплашен, че ще бъде упражнено насилие срещу семейството му. Той е посочил, че е напуснал България с автобус на 30 май 2002 г. на път за Испания, където сънародникът му обещал работа. Пристигнал във Валенсия, където го очаквал приятелят му и който му поискал пари, тъй като му били необходими да си набави наркотици. Той, обаче, не разполагал с пари и даже в продължение на няколко дни спял в района на автогарата. В деня, преди да отпътуват за България, двамата посетили дома на Хорди Йорет Басиеро във Вила Реал, с когото приятелят на В.Г.П. имал сексуални отношения и при когото живеел. В показанията си пред съда В.Г.П. посочил, че на следващия ден, малко преди да отпътуват, си инжектирал хероин и заспал. Когато се събудил, видял, че Хорди Йорет Басиеро е мъртъв, а приятелят му казал, че трябва да тръгне с него и заплашил семейството му.
Както Агенция “Фокус” вчера съобщи, в районния съд в испанския град Кастейон започна първото разглеждане на делото срещу един от двамата български граждани, заподозрени в убийството на продавач на павилион през 2002 г. Заподозреният българин е бил задържан през декември в Гърция и в последствие екстрадиран в Испания. Прокурорът по делото настоява за присъда от 24 години лишаване от свобода, както и още две години затвор за кражба с упражняване на насилие.
Другият предполагаем извършител, българин с инициали В.И.К. все още се издирва от испанските органи на реда. Той е обявен за международно издирване.
На 15 октомври Агенция “Фокус” съобщи, че испанското следствие е установило, че двамата българи по всяка вероятност са приятели на жертвата. След извършването на престъплението двамата българи избягали с автомобил до предградие на град Валенсия, където колата била открита изоставена месеци по-късно. Заподозрените са се качили на автобус за България, тъй като испанската Гранична полиция е регистрирала пресичане на границата на 10 юни 2002 г. Тялото на жертвата е било открито 24 часа след убийството, което е попречило на испанските органи на реда да засекат и да спрат автомобила, с който са избягали извършителите. По уточнени данни колата е била на убития продавач на павилион.
Двамата български граждани с инициали В.Г.П и В.И.К., заподозрени за убийството на продавач на павилион в испанския град Вила Реал, по всяка вероятност са познавали жертвата, съобщиха по-късно за Агенция “Фокус” източници от следствието. Според информацията единият от българите е имал проблеми, свързани с наркотици.
Според източниците единият от българите е живеел от няколко месеца във Вила Реал и е имал приятелски отношения с убития Хорди Йорет Басиеро, който изглежда се е опитвал да помогне на сънародника ни да се откаже от наркотиците.
“Българинът убедил свой сънародник да дойде да живее във Вила Реал и двамата, по всяка вероятност са извършили убийството”, съобщиха от полицията във Вила Реал. Оттам посочиха, че нямат право да разкриват повече подробности във връзка със случая и не посочиха имената на заподозрените, тък като е в ход съдебно разследване. По думите на полицейските източници, обаче, вторият българин има криминално минало в родината си и е известен на българската полиция. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Българи изтезавали продавач на павилион в Испания, преди да го убият | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди