изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:00 EEST
Буш избра ястреба Кондолиса Райс на мястото на Пауъл    
По света Президентът Буш е приел оставката на държавния секретар Колин Пауъл, Райс ще реорганизира изцяло Държавния департамент.


Висши представители на Белия дом съобщиха, че президентът Буш е номинирал съветничката си по въпросите на държавната сигурност Кондолиса Райс за мястото на държавния секретар, който подаде оставка. Официални представители заявиха, че той ще продължи да изпълнява функциите си до назначаването на титуляр. Пауъл - бивш генерал, отговаряше за американската дипломация през първия мандат на президента Джордж Буш. Райс е една от най-приближените поддръжници на Буш и според слуховете двамата споделят много общи възгледи.
Кореспондент на ББС посочва, че Колин Пауъл е считан за умерен политик, чиито призиви за предпазливост и акцентиране върху многостранните решения са довели до обтягането на отношенията между него от една страна и президента и правителството от друга. Решението на Буш е ясен признак за неговата решимост да накара дипломатите да координират  външно-политически дневен ред като се съобразяват с останалата част от американската администрация. Вероятно заместникът на Райс, Стивън Хардли ще стане съветник на Буш по въпросите на националната сигурност.

67-годишният потомък на ямайски имигранти и пръв чернокож Колин Пауъл  споделил със свои колеги, че не възнамерява да остане на поста по време на втория мандат на Буш и че щял да остане на поста, докато не бъде решено кой ще бъде неговия наследник, предаде  CNN.
Миналата седмица Пауъл заяви, че политиката на Буш ще остане все така агресивна по отношение на Близкия изток. Според анализатори всяко изказване на Пауъл е следено с напрежение от Белия дом, защото обикновено е неподходящо или неточно. След преизбирането на Буш името на държавния секретар беше спрягано нееднократно във връзка със смяната в ешалоните на висшата администрация. Мнозина политици изпращат Пауъл със съжаление и респект.
Както писа "New York Times" вероятно подобна съдба очаква 30% от висшите служители на Буш. Други трима министри вече са подали оставки - на земеделието Ан Венеман, на образованието - Род Пейдж и министърът на енергетиката Спенсър Ейбръхам, предаде Си Ен Ен.

Шефът на Пентагона Доналд Ръмсфелд отрече слуховете, че ще напуска кабинета.
dir.bg


 


Сходни връзки

Буш избра ястреба Кондолиса Райс на мястото на Пауъл | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди