изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:54 EEST
ВАС ПОТДЪРДИ ПРИСЪДАТА НА ДОБРИЧКИЯ ОКРЪЖЕН СЪД    
Ред и сигурностза задържането за 40 дни на кипърския гражданин Стелиос Асиотис, поискан от кипърските власти, които са повдигнали обвинения за подправка на документи, незаконно придобиване на чужда собственост, изготвяне на фалшиви документи и кражба

Състав на Варненския апелативен съд остави без уважение искането на кипърския гражданин Стелиос Асиотис, постъпила срещу определение на Окръжен съд - Добрич, с което по отношение на Асиотис е била наложена временна мярка за задържане за срок от 40 дни. 
Това е второто насрочване на частното наказателно дело пред Варненския апелативен съд. При първата определена дата - 9 ноември т. г., ход на делото не беше даден, тъй като Асиотис заяви, че иска преводач от гръцки на български, въпреки че при разглеждането на делото от първата инстанция пред съда се е явил преводач от английски. Срещу това обстоятелство обаче не са направили възражение нито Асиотис, нито адвокатът му, който се е грижил за охраняване на процесуалните права на чужденеца.
Във вчерашното съдебно заседание кипърският гражданин изрично заяви пред съда, че е разбрал за какво е било водено съдебното производство, образувано спрямо него на първата инстанция, а именно, че съдът е трябвало да реши, дали да уважи искането на кипърските власти за задържането му за срок от 40 дни. Арестът е бил поискан, тъй като кипърските власти са повдигнали срещу чужденеца обвинения за подправка на документи, незаконно придобиване на чужда собственост, изготвяне на фалшиви документи и кражба - престъпления, за които тамошните наказателни закони предвиждат наказания от "лишаване от свобода" за срок от 3 години до доживотен затвор. 
Въззивната инстанция определи, че в настоящото производство следва да се реши дали са на лице основания за задържането на Асиотис. След преценка на данните събрани по делото до момента, съставът на Варненския апелативен съд определи: Потвърждава определението на първоинстанционния съд от 26 октомври 2004 г., с което Стелиос Асиотис е задържан за срок от 40 дни във връзка с предстоящо производство по екстрадирането му.
Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. ВАС/НДТ
 


Сходни връзки

ВАС ПОТДЪРДИ ПРИСЪДАТА НА ДОБРИЧКИЯ ОКРЪЖЕН СЪД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди