изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:36 EEST
ПРОВЕРЯВАХА ФИРМИ, ПОЛЗВАЩИ ПРЕФЕРЕНЦИИ    
ОбществоПроверки на работодатели, които ползват насърчителните мерки по Закона за насърчаване на заетостта, са проверявани през октомври от дирекция "Областна инспекция по труда" /ДОИТ/ в Добрич.

 Проверките са били част от едномесечна национална кампания, провела се в цялата страна. Проверени са 49 фирми, чиито работодатели са наели по преференции 441 безработни лица. Инспекторите са констатирали 230 нарушения, като нито едно от тях не е било по ЗНЗ. 57 от нередностите са били свързани с неспазване Кодекса на труда, а 173 са били по Закона за безопасни условия на труд.

По време на проверките е установено, че в много фирми не се обръща достатъчно внимание на изискването за замерване ефективността от зазимяване и зануляване, в други лисвали инструкции за безопасна работа. Сред проверените имало работодатели, които все още не са извършили оценка на риска или пък изработването й е било формално. В резултат на проверките по време на националната кампания от ДОИТ са съставени три акта и са направени 229 предписания.

 


Сходни връзки

ПРОВЕРЯВАХА ФИРМИ, ПОЛЗВАЩИ ПРЕФЕРЕНЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди