изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:04 EEST
Криминалисти на Първо РПУ задържаха 18-годишния К.Д., стрелял по ученици от 12-то СОУ в столицата    
Ред и сигурност Стрелец, ранил със съчми от въздушна пушка ученици от 12-то столично СОУ в София, е установен и задържан от криминалисти на Първо РПУ. 18-годишният К.Д. е задържан снощи благодарение на непрекъсната 24-часова оперативно-издирвателна работа на полицейските служители, съобщиха от пресцентъра на МВР.


Инцидентът стана във вторник вечерта. По случая бяха разпитани десетки граждани от квартала, както и ученици от 12 СОУ. Оказва се, че извършителят, който има регистрация в полицията за притежание на наркотици, живее в една от сградите срещу училището.
При разпита в районното управление К.Д. е направил пълни самопризнания и доброволно предал оръжието. Изяснило се, че той стрелял по хулигански подбуди и с ясното съзнание за обществено-опасния характер на деянието си. По първоначални данни, той не страда от психично заболяване. Назначена му е съдебно-психиатрична експертиза, резултатите от която ще бъдат приложени към материалите по случая. Изяснено е още, че въздушната пушка е негова собственост, която той купил преди десетина дни.
По случая е образувано полицейско дознание по чл. 325, ал. 2 от НК. К.Д. е задържан за 24 часа. Днес материалите ще бъдат предадени на СРП с предложение за продължаване на мярката му с още 72 часа. Съображението за това е високата обществена опасност на деянието, както и факта, че жертвите са малолетни и непълнолетни.
Продължава работата на криминалистите по установяване и на други пострадали от стрелбата на К.Д. Учениците или техните родители могат да подават жалби в столичното Първо РПУ.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Криминалисти на Първо РПУ задържаха 18-годишния К.Д., стрелял по ученици от 12-то СОУ в столицата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди