изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:12 EEST
ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРЕХВЪРЛИ СОБСТВЕНОСТТА НА ТЕЦ "ДОБРИЧ" НА ОБЩИНАТА    
Новини
Вчера правителството е решило на общините Добрич и Хасково безвъзмездно да бъде прехвърлено правото на собственост върху недвижими имоти - частна държавна собственост, съобщиха от пресслужбата на община град Добрич.

По силата на това решение двете общини получават терени, върху които се намират незавършени топлоенергийни обекти. На община град Добрич се предоставя терен с площ 22.947 дка, където се намира незавършената отоплителна централа "Добрич". Досега обектът, както и този в Хасково, са били част от "Енергоинвестинженеринг" ЕООД - София. Решено е министърът на енергетиката Милко Ковачев да намали капитала на дружеството за сметка на формирания от дружеството резерв, съответстващ на стойността на правото на собственост върху имотите.
НДТ припомня, че през втората половина на август представители на немската търговска верига Кауфланд посетиха Добрич и поискаха от общината терен с площ между 15 и 25 дка, на който да изградят магазин за крайния потребител. По време на визатата си инвеститорите се срещнаха тогава със зам.-кмета Иван Колев, като пред когото изразиха готовност и желание за изграждане на търговски обект с прилежащ паркинг и при направения оглед се бяха спрели точно на този терен.
 


Сходни връзки

ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРЕХВЪРЛИ СОБСТВЕНОСТТА НА ТЕЦ "ДОБРИЧ" НА ОБЩИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди