изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:10 EEST
ОбС КАВАРНА ИЗПРАЩА ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ В МЗ    
НовиниНа извънредно заседание в петък парламентът в крайморската община разгледа заповедта на министъра на здравеопазването Славчо Богоев за преструктуриране на филиала за спешна медицинска помощ


Извънредно заседание на Общински съвет - гр. Каварна, се състоя в петък, с цел запознаване на местния парламент със заповедта на здравния министър за разбиването на Бърза помощ в Каварна, съобщи пресаташето на общината Мария Сотирова. Общинският съвет в Каварна излезе с декларация със следния текст:
"Общински съвет - Каварна, изразява своето недоволство и протест относно заповед № РД 09 - 908 от 09.11.2004 г. на Министъра на здравеопазването Славчо Богоев за преструктуриране филиала за спешна медицинска помощ (ФСМП) - гр.Каварна към ЦСМП - гр.Добрич, като се пребазира един долекарски екип за спешна помощ в гр.Шабла.
 Считаме, че изпълнението на заповедта ще доведе до понижаване на качеството на медицинското обслужване на населението в общините Каварна и Шабла, защото от една добре работеща структура се създават две лошо работещи структури.
 Общинският съвет изразява своята тревога, че тази промяна ще доведе до тежки последици за жителите на община Каварна.
 Настояваме за преразглеждане на горецитираната заповед."
Декларацията на Общински съвет гр. Каварна ще бъде изпратена до министъра на здравеопазването Славчо Богоев, Комисията по здравеопазване към Народното събрание, народните представители от осми многомандатен избирателен район и до областния управител на област Добрич, информираха още от пресслужбата на крайморската община.
 


Сходни връзки

ОбС КАВАРНА ИЗПРАЩА ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ В МЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди