изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:01 EEST
В Киев дойдоха казаците. Юшченко отказва да преговаря    
По светаВърховният атаман на казаците в Украйна каза, че казаците са дошли да подкрепят Янукович.


В центъра на Киев е пълно с казаци, облечени в традиционните си дрехи, но без оръжие, предаде РИА.Новости. 40 камиона с пясък са обградили парламента, привържениците на двамата кандидати издигнаха палаткови лагери пред президенството и пред министерския съвет.
На площад "Крещатик" започват отново да се събират привърженици на Юшченко. Но той отказа да преговаря въпреки готовността на президента Кучма и съперника си Янукович да седнат на масата на преговорите, както предадоха по-рано днес световните агенции.
Обработени са 100% от бюлетините на президентските избори в Украйна, съобщиха източници от ЦИК на страната на украинското издание ForUm. Според информацията Виктор Янукович е получил 49,52% от подадените гласове, за Юшченко - 46,66%.  Демонстранти в различни градове на страната отказват да ги приемат.  Снощи след новината за начало на преговори много от протестиращите в Киев се разотидоха, но въпреки снега около хиляда останаха на мирно нощно бдение. В източната част на страната, където се смята, че премиерът Янукович има най-голяма подкрепа, също имаше протести. Десетки хиляди демонстрираха в Харков. Държавната телевизия на Украйна не излъчи кадри от протестите в Киев и десетки журналисти подадоха оставки, заради цензурата.
Николай Шелест, председател на Висшия съдебен съвет посъветва Юшченко да се обърне към Върховния съд, който да признае изборите за невалидни. Според него кризата не може да се разреши без намесата на Върховния съд.
Говорителят на външното министерство на Украйна се появи по телевизията и заяви, че украинските дипломати подкрепят прозападно настроения опозиционен лидер Юшченко, но външният министър Хрисченко призова дипломатите да запазят неутралитет. Във Вашингтон обаче четирима украински дипломати подписаха декларация, в която обвиняват правителството, че е подменило народната воля.
Пред хилядите хора, събрали се нощи пред сградата на президентството в Киев, опозиционният лидер Юлия Тимошенко заяви, че настоящият президент на Украйна Леонид Кучма, се е обърнал чрез информационните агенции с изявление, че “е готов на договаряне, за да стане Виктор Юшченко президент”, предаде украинското издание "Кореспондент".
dir.bg
 


Сходни връзки

В Киев дойдоха казаците. Юшченко отказва да преговаря | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.88 секунди