изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:51 EEST
200 ЛВ. ГЛОБА ЗА БЕДНА РОМКА, ПРЕДЛОЖИЛА... ПОДКУП    
Ред и сигурност

В четвъртък служители на Темида гледаха дело за подкуп срещу 58-годишната гражданка Катя Славова Славова.



Преди нейното появяване в залата на съда, всички знаеха, че тя е от Дъбрава, а делото срещу нея е образувано за това, че е предложила подкуп, за да бъде укрита извършена от нея кражба. Представителите на медиите очакваха в залата да влезе бизнесдама, която може да си позволи да даде подкуп. Всички бяха изненадани, като вместо това прага на съдебната зала прекрачи възрастна циганка, на която отдалече й личеше, че е бедна. След това се разбра, че е и неграмотна. Съдията по делото Тома Манушев я попита как се казва. "Не разбирам" - отвърна тя. "Как се казваш" - повтори по-силно той. "А-а-а-а...Катя съм" - бе отговорът на подсъдимата. "На колко години си?" - попита съдията. "Не знам. Нося си личната карта", заяви тя и му я подаде. По документи бе установено, че е 46-и набор, след което Катя бе приканена да разкаже защо се е стигнало до тук. "Три дни без ляб. Няма с к'во да раня унуката. Никой не ми дава и затова взела съм джилязото. Одих в магазина, ама казаха, че тоз брашно струва пари. И къту отидах за джилязото да вземам, пазачите додаха. Аз им казвам, че гладен съм. Само за туй съм напраила туй нещо. Те казват, че ще кажат на полицията и на кмета. Пет пъти му кажи, не дей ми кажи, то пак отива при нея. Ако имах 50 лева, щях ли да му дам или да взимам джилязото", разказа бедната циганка. Показания пред съда дадоха пазачите на селото, които са спипали Катя и сина й, докато взимат чуждото желязо.

Всъщност - на 17 февруари т.г. около 22 часа Катя и синът й крали метални тръби от дома на съсед, за когото знаели, че не си е вкъщи. Били забелязани от двамата пазачи Мирослав и Ерджан, които работели като невъоръжена охрана, назначена към общинската администрация в Балчик. Адвокатът на Катя попита вчера охраната дали смята, че тя е била в състояние да им даде парите. И двамата вдигнаха рамене. Тяхно задължение било при констатиране на нарушение да уведомят кметския наместник. За да не сторят това, Катя им предложила първо 10 лева, а след големи молби се стигнало и до 50 лева. Въпреки това, те уведомили кметския наместник на Дъбрава и полицията. За опита за подкуп Катя Славова можеше да получи присъда до 6 години лишаване от свобода и глоба до 3 000 лева. Вчера магистратите й постановиха глоба от 200 лева. По този случай има дело в Районен съд - Балчик за кражбата, където ще се яви и синът й. Той има четири условни присъди и една оправдателна.

 


Сходни връзки

200 ЛВ. ГЛОБА ЗА БЕДНА РОМКА, ПРЕДЛОЖИЛА... ПОДКУП | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
200 ЛВ. ГЛОБА ЗА БЕДНА РОМКА, ПРЕДЛОЖИЛА... ПОДКУП
Автор: Anonymous да 2004-11-25 @ 23:38 EET
Vse sachtite nenormalni i marionetni sadii v grada,kakto predi 30 godini...Stranata potanala v beznakazani prestaplenia,a te tragnali da sadiat gladnite i bezzachtitnite.Ot4itane na deinost iavno,kakto niakoga,pred OK na BKP.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди