изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:28 EEST
Прокуратурата започна проверка на бившия премиер Иван Костов    
НовиниСофия. Прокуратурата е започнала проверка по изнесената в медиите информация от бившия министър на вътрешните работи Богомил Бонев за извършени престъпления от експремиера Иван Костов.

Прокуратурата вече е създала екип от прокурори и следователи. Това каза за Агенция “Фокус” говорителят на Върховна касационна прокуратура Николай Марков.
В предаването “Всяка неделя” на БНТ ген. Богомил Бонев разкри, че швейцарските власти са открили половин милион франка в кола на синия активист Емил Караколев, в която е пътувал и Иван Костов. Случката е станала през периода 1995 - 1996, парите са засечени на швейцарската граница. Бонев обяви, че докато той бил вътрешен министър, във ведомството са постъпвали сигнали за корупция лично срещу премиера Иван Костов.
Караколев беше отговорник за връзките с българите в чужбина в предизборния щаб на сините през 1997. Атанас Атанасов и екипът на Иван Костов направиха всичко възможно, за да съсипят името ми, заяви в предаването Богомил Бонев. Бившият министър окачестви управлението на Костов като афера, като уточни, че той не е бил от аферата на крадците. Той изрази надежда, че истината около доклада с ген. Атанасов ще излезе налице.
Преди 5 години се смяташе, че щом този доклад е подписан от сериозна институция като НСС, значи е верен. Сега обаче става ясно, че от НСС няма оперативни данни и е образувано следствено дело, а такова се извършва, когато има злоупотреба със служебно положение, каза още Богомил Бонев.
По думите му докладът е създаден в момента, в който Костов е решил, че е овладял основните властови механизми в държавата и че силни личности ще му пречат и трябва да ги замени с по-слаби.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Прокуратурата започна проверка на бившия премиер Иван Костов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди