изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:38 EEST
НОВ МАКСИМУМ НА АКЦИИТЕ НА АЛБЕНА    
Икономика Книжата на Албена добавиха 5.6% към стойността си до средна цена от 51.11 лв. за брой.

Акциите на Златни пясъци продължиха рекордното си повишение и днес, като към момента при значителен изтъргуван обем от над 6 500 броя поскъпнаха с цели 13.2% до средна цена от 10.19 лв. за брой.

Най-високата цена, на която се сключи сделка, бе на ниво от 11.10 лв. за брой, което отбеляза нов исторически максимум при позицията. Към момента офертите при туристическото дружество са на нива от 11.40 лв. продава и 11 лв. купува за брой.

Повишение към момента регистрираха и книжата на Албена, като те добавиха 5.6% към стойността си до средна цена от 51.11 лв. за брой. И тук бе регистриран нов исторически максимум, след като най-високата цена, на която бе сключена сделка с книжата на курорта, бе на ниво от 52 лв. за брой.

Силно раздалечени останаха офертите при дружеството, като офертите продава са на нива от 55 лв., а купува са на ниво от 51 лв. за брой, или спред от над 8% между тях.

Рекордните си ръстове продължиха и книжата на повечето от родните холдинги. Близо до дневните ограничения се повишиха акциите на Акционер Фаворит Холдинг, Стара планина Холдинг, Синергон Холдинг, Черноморски Холдинг и Развитие Индустриален Холдинг, като книжата на последните два се повишиха при минимални изтъргувани обеми.

При най-голям обем от изброените се търгуваха акциите на Синергон – над 2 600 броя на средна цена от 5.37 лв. за брой. Към момента офертите при дружеството са значително надолу при нива от 5 лв. продава и 4.95 лв. купува за брой.

Силно повишение регистрираха към момента и книжата на Момина Крепост. При обем от над 1200 изтъргувани акции великотърновското дружество добави към стойността на книжата си 4.8% до средна цена от 12.99 лв. за брой, като силно раздалечени остават офертите на дружеството на нива от 15.99 лв. продава и 12.50 лв. купува за брой.

На противоположния фронт спад към момента отбелязаха книжата на Неохим. Те загубиха 4.7% от стойността си до ниво от 17.61 лв. за брой при изтъргувани над 1300 броя.

Инвестиционните бонове продължиха спада си от вчера и днес загубиха нови 12.1% от стойността си до средна цена от 32.44 ст. за един лев номинал при изтъргуван номинал от над 56 500 лв. Офертите при инструмента към момента са на нива от 35 ст. продава и 33 ст. купува за един лев номинал.

Без съществени изменения в нивата си от вчера на нива около 70 ст. за един лев номинал се търгуваха компенсаторните инструменти. Към момента от трите вида инструмента сумарно се изтъргува номинал за около 900 хил. лв.

http://investor.bg/

 


Сходни връзки

НОВ МАКСИМУМ НА АКЦИИТЕ НА АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди