изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:14 EEST
МАЛКИТЕ ДЕЦА ПИТАТ ПО 200 ПЪТИ НА ДЕН "ЗАЩО?"    
Култура

Шестокласничката Лилия Веселинова от училище "Христо Смирненски" вчера представи своята втора книга, озаглавена "Защо се питаме "Защо?"



Премиерата се състоя в дом-паметника "Йордан Йовков", а книгата представи Кремена Митева - главен уредник в отдел "Литература и други изкуства" в Историческия музей. Тя подчерта, че един от поводът представянето да се направи в началото на декември, е че на 4-ти този месец се навършват 25 години от смъртта на слънчевото момиче на българската поезия Петя Дубарова.

Редактор и художник на книжката "Защо се питаме "Защо?" е Мая Златева. Авторката Лилия Веселинова разказва за приключенията на Радостина, Петко и Митко. Талантливото момиче е включило в сюжета също образите на баба Елена и на котката Клеопатра. Самата Лили сподели, че е решила да напише книгата, защото, според статистиката, малките деца задават въпроса "Защо?" около 200 пъти на ден.

Това е втората книга на Лилия Веселинова. Миналата година тя издаде стихосбирката "Пролетен цвят". Шестокласничката е носител на много награди - първо място на конкурса "Не на цигарите", организиран от ХЕИ, второ място на конкурса за словесно творчество "Детето рисува света" и т.н.

 


Сходни връзки

МАЛКИТЕ ДЕЦА ПИТАТ ПО 200 ПЪТИ НА ДЕН "ЗАЩО?" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди