изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:16 EEST
Кристо Явашев изграджда нова инсталация в Ню Йорк    
НовиниПроектът, в който участва и съпругата на Кристо Явашев, носи името "Портите". Идеята е замислена преди близо 40 години, но беше отхвърляна от поредица общински администрации на Ню Йорк.

Прочутият художник от български произход Кристо Явашев започна изграждането на нова инсталация в Сентръл парк, в Ню Йорк. За исталацията бяха доставени 15 000 стоманени колони, които ще бъдат основа на 7 500 портала разположени на площ от 40 километра. Портите ще бъдат покрити с оранжев плат.

Проектът, в който участва и съпругата на Кристо Явашев, носи името "Портите". Идеята е замислена преди близо 40 години, но беше отхвърляна от поредица общински администрации на Ню Йорк. Едва тази пролет двамата творци спечелиха битката и кметът Майкъл Блумбърг разреши осъществяването на проекта, който струва 20 милиона долара.

"Портите" трябва да бъдат открити за публика на 12 февруари догодина и ще са на разположение на нюйоркчани и гостите на града до 27 февруари. Те трябва да внушават усещането, че през целия парк тече необикновена река. В работата по издигането на вратите и полагането на плата ще се включат 1 200 работници. http://www.btv.bg/

 


Сходни връзки

Кристо Явашев изграджда нова инсталация в Ню Йорк | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди