изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:59 EEST
Министър Соломон Паси откри 12-та среща на върха на ОССЕ    
НовиниСофия. Министърът на външните работи и председател на ОССЕ Соломон Паси откри 12-та среща на Съвета на министрите на външните работи на организацията, която се провежда в НДК, предаде репортер на Агенция "Фокус".

С тази среща завършва българското председателство на ОССЕ. На срещата участват делегации от над 70 страни. Около 500 са българските и чуждестранните журналисти, акредитирани да отразяват форума. След като бе приет дневният ред на срещата, президентът Георги Първанов и министър-председателят Симеон Сакскобургготски ще направят обръщения към делегатите.
Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) е най-голямата регионална организация за сигурност в света. В нея участват 55 страни от Европа, Централна Азия, а също САЩ и Канада. ОССЕ прилага всеобхватен подход към проблемите на сигурността във военнополитическото, икономическото, екологическото и човешкото измерение. Организацията е основен международен инструмент за ранно предупреждение, предотвратяване на конфликти, управление на кризи и следконфликтно възстановяване.
ОССЕ се председателства за срок от една година от страна участничка, която се избира от висшия форум – Съвета на външните министри. Функциите на действащ председател се изпълняват от министъра на външните работи на определената страна, като председателят на ОССЕ носи цялата отговорност за изпълнението на дейностите в рамките на мандата на Организацията.
На 1 януари 2004 г. функциите на председател на ОССЕ бяха поети от министъра на външните работи на Република България Соломон Паси.

София. ОССЕ се утвърди като изключително важен инструмент за предотвратяване на конфликти, управление на кризи и следконфликтни възстановявания. Това каза президентът Георги Първанов при откриването на 12-та среща на върха на ОССЕ, предаде репортер на Агенция "Фокус". България като председател на ОССЕ даде своя принос за стабилизиране на обстановката, за търсене на трайни решения, допълни държавният глава. Той приветства присъстващите високопоставени представители на 70 страни в столицата на България за срещата на върха на организацията. Тази среща е призвана да служи за бъдещето на сигурността в Европа, подчерта президентът Георги Първанов. Моята страна ще работи за недопускане на нови разделителни линии в рамките на ОССЕ, заяви в словото си президентът на България.
Вярвам, че 12-та среща ще бъде в състояние да предложи решение за адаптиране на ОССЕ към реалностите на 21 век, каза Първанов и пожела успешна работа на форума.

 


Сходни връзки

Министър Соломон Паси откри 12-та среща на върха на ОССЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди