изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:17 EEST
"АЛЕКСИЯ" СЕ ВЪРНА С КУП НАГРАДИ ОТ ФЕСТИВАЛ ПО ШОУ-ДЕНС    
Култура

Добричката балетна формация "Алексия" се завърна от участие в Първия състезателен фестивал по шоу-денс, провел се в Пловдив на 4 и 5 декември. В надпреварата са взели участие общо 1500 деца. Организатор на конкурса е новоучредената Българска танцова организация, член на Международната денс-организация /IDO/. В нея членуват 40 школи от 26 града, една от които е "Алексия".



60-те възпитанички на Севдалина Мавродиева-Нейкова са представили достойно Добрич и школа "Алексия". Те са участвали в две възрастови групи с две формации и един дует, като и в трите категории са спечелили златни медали. Дуетът Валя Енчева и Йоана Цонева са се представили с танца "Сезони". Групата от възрастова категория 11-14 години е изпълнила танците "Жега" и "Танцът на звездичките", а участниците във възрастовата група от 14 до 18 години - "Женска суета" и "Клониране". Три от тези пет танца са били включени в гала-концерта на награждаването и бурно аплодирани - както от пловдивската публика, така и от конкурентните състави и журито.

Председателят на БТО и главен съдия на конкурса Евгения Трофимчук е споделила удивлението си от нивото на школата и е внесла предложение през 2005 г. "Алексия" да е съставът, който да представи България на световния шампионат в град Риза, Германия. Освен с трите златни медала школата е отличена и с две дипломи за най-оригинален костюм от танците "Звездички" и "Клониране". БТО е връчила и две специални индивидуални награди - тридневен хореографски семинар в Боровец през януари. Едната от тях е на възпитаничката на "Алексия" Ваня Енчева, ученичка в хореографска паралелка в СОУ "Климент Охридски".

За всички свои почитатели "Алексия" готви юбилеен спектакъл "Фентйзи", на който ще можете да се насладите през април догодина.

 


Сходни връзки

"АЛЕКСИЯ" СЕ ВЪРНА С КУП НАГРАДИ ОТ ФЕСТИВАЛ ПО ШОУ-ДЕНС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди