изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:18 EEST
ПИРАТКА ПОДПАЛИ ФУРАЖ    
Ред и сигурност

По коледните и новогодишни празници и известно време след тях около нас трещят пиратки, хвърлят се бомбички, изстрелват се фойерверки. Реална е опасността обаче да стане "играчка-плачка"



Пожар в груб фураж в генералтошевското село Спасово са гасили огнеборците в неделя. Сигналът е подаден в пожарната служба в 11.50 ч., съобщиха от полицията. Пламъците са унищожили 800 бали слама и люцерна. Пожарникарите са спасили намиращите се в непосредствена близост до пожара къща и стопанска постройка с домашни животни в нея. В официалната информация от РДВР бе съобщено, че причината за пожара е детска игра с огън.

От хора от селото НДТ научи, че пожарът е причинен от дете на 7-8 години, което си играело с пиратка.

Това навежда на мисълта, че с наближаването на коледните и новогодишните празници все по-често около нас гърмят пиратки и се оглеждаме стреснато да не би да се окажем и ние на "бойното поле". Защото е реална опасността да стане "играчка-плачка". А и не са редки случаите на хора, осакатени от пиратки. Затова е нужен строг контрол върху употребата и продажбата на подобни "забавления". И безпощадни санкции при нарушаването на правилата. В този смисъл припомняме, че съвсем скоро кметът на София Стефан Софиянски забрани хвърлянето и възпламеняването на бомбички, пиратки и други гърмящи и пожароопасни стоки на обществени места. Мярката бе предприета с цел осигуряване на спокойствието и здравето на гражданите по време на коледните и новогодишните празници. Припомняме също, че всяка година и в Добрич се издава подобна заповед, която обаче спазват само онези, които и без това са съзнателни. Изводите са очеизбождащи. И - уви - отново зависят от самите нас.

 


Сходни връзки

ПИРАТКА ПОДПАЛИ ФУРАЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди