изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:36 EEST
ФРЕНСКА ВИЗИТА ВЪВ ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ    
Образование

Добричкото учебно заведения готви проект са различните породи коне, по който да си сътрудничи с френската гимназия "Даниел Бротие" в град Нантa



В края на миналата седмица на посещение в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Добрич бяха двама французи. Това са Гийом Гарсон - представител на фондация "Отьой", и Кристин Ребоа - представител на гимназията "Даниел Бротие" в град Нант. Директорката на добричката гимназия д-р Маргарита Лалова каза за НДТ, че в момента се разработва съвместен проект с френската гимназия относно различните породи коне. От наша страна той трябва да бъде подаден до 1 февруари в Националната агенция на програма "Коменски" в София. Ако се одобри, ще бъде изпратен в Европейската комисия. "Проектът се разработва чрез т.нар. интердисциплинарен подход. Тоест, изучаването на конете се свързва не само с ветеринарните дисциплини, а също с географията, аграрното стопанство на Европейския съюз и т.н." - каза д-р Лалова. Крайният продукт на проекта ще бъде брошура с породите коне с речник на думите, свързани с коневъдството на български, френски и английски език.

Заедно с френските гости, представители на гимназията са посетили конната база на Албена и конезавода в Шумен. Френското учебно заведение разполага със селскостопанско и хотелиерско обучение и в него учат 100 деца.

По време на визитата на френските гости в добричката ветеринарна гимназия е станало ясно, че фондация "Отьой" е основана през 1866 г. и се грижи за 6 000 деца и младежи на възраст между 6 и 21 години, които са в затруднено социално положение или са сираци. Фондацията разполага с 33 гимназии, колежи и образователни центрове, в които за младите хора се грижат 3400 възпитатели. Това е споделил представителят на фондацията Гийом Гарсон. В Добрич французите са имали среща с директори на професионални гимназии, с които са обсъдени възможностите за партньорство по различни проекти.

 


Сходни връзки

ФРЕНСКА ВИЗИТА ВЪВ ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди